Power supply build issue
Moderators: Altitude, adafruit_support_bill, adafruit, phono, mome rath

Power supply build issue

by EdPhilips on Mon Feb 25, 2013 1:30 pm

I've ran into a little problem with my build. I've checked the forums but can't seem to find anything about this.
I've just started building the power supply, but don't have the right voltages.
When I measure on C3 and C5 I get about 2.2VAC where I should get 26VAC, when I measure this in DC, I have nothing.
I'm using a 9VAC 1000mA adapter, do you have any idea where this could go wrong?
The diodes are soldered in correctly, so is all the rest.
It's a xoxshop kit by the way.


Thanks in advance!
EdPhilips
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 12:57 pm

Re: Power supply build issue

by MMM on Wed Feb 27, 2013 4:42 am

Just a quick question: Have you installed a switch or a jumper where the switch would go?
MMM
 
Posts: 434
Joined: Tue Apr 24, 2012 1:51 am

Re: Power supply build issue

by EdPhilips on Wed Feb 27, 2013 10:18 am

Yes! I've found the solution today! Indeed I did not install a jumper or switch, so after a long time of searching what the problem was I noticed the two contact points next to the power socket :)
Yes, I am a dumbass, but this was not documented in the manual since it's the pcb xoxshop designed themselves.
So now I just bridged the two contacts and everything works!

Thanks for the help anyway MMM!!!
EdPhilips
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 12:57 pm

Re: Power supply build issue

by substyler on Fri Mar 01, 2013 1:49 am

hi,

did you get a CD ROM with your kit?
on that CD ROM should be a guidance for the PCBs which explains that the I/O PCBs have two extra solder pads for switch integration.
electronics consists to 80% of superstition and to 20% of fairy tales • DIY or die!

substyler
 
Posts: 417
Joined: Tue Dec 02, 2008 6:29 pm
Location: Göttingen, Germany

Re: Power supply build issue

by EdPhilips on Mon Mar 04, 2013 1:25 pm

Nope,

just the kit with no additional info.
EdPhilips
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 12:57 pm

Re: Power supply build issue

by EdPhilips on Tue Mar 05, 2013 11:19 am

I've mailed them to say this and just reveived the content via mail!
Perfect!
EdPhilips
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 12:57 pm