Memorial day is 05/25/2015 – Orders will ship out on May 26th. There will not be any deliveries or shipping on Monday. Any order placed after 11am ET on Friday May 22nd will not start to ship out until Tuesday May 26th.

MintyBoost not working; reading 4.98V output
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

MintyBoost not working; reading 4.98V output

by Asterisk on Fri Dec 14, 2012 12:52 am

Hi all,

I just finished putting together my MB and I can't get it to work. It seems the output voltage is a little low. Any ideas? Pics below.

Front
image.jpg
Front of board
image.jpg (682.29 KiB) Viewed 1006 times



Rear
image.jpg
Back of board
image.jpg (802.88 KiB) Viewed 1006 times
Asterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 14, 2012 12:43 am

Re: MintyBoost not working; reading 4.98V output

by john444 on Fri Dec 14, 2012 1:49 am

Hi Asterisk,

Asterisk wrote:I can't get it to work. It seems the output voltage is a little low.

Not sure what you mean "Can't get it to work." ? 4.98-V output is not low.
4.95 to 5.05 is +/- 1% of 5.0-V, well within the normal operating range.

Am I missing something?
John

john444
 
Posts: 443
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:42 pm
Location: Claremore, Ok

Re: MintyBoost not working; reading 4.98V output

by Asterisk on Fri Dec 14, 2012 2:23 am

John,

Thanks for the quick reply. I should have explained further.

I have plugged two devices into the MB to test it out—an iPhone 4 and a Mophie Juice Pack Plus—and neither of the two recognize the MB as a power source, and therefore do not begin charging.

I was thinking 4.98v might have been just low enough to not work, but if that's not the case then I'm not sure what the problem could be, and I am back at needing help from someone smarter than me.

This is the very first project I have ever soldered together, so I was hoping the answer would be as simple as "you messed something up."
Asterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 14, 2012 12:43 am

Re: MintyBoost not working; reading 4.98V output

by Asterisk on Fri Dec 14, 2012 5:49 am

Disregard. I finally got the MB working.

It was a beginner's mistake... after soldering for a couple hours, I got hasty towards the end and completely overlooked soldering two joints on the rear. I took a break and came back, noticed my oversight and corrected it, and now it runs fine.

Thanks again John.
Asterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 14, 2012 12:43 am

Re: MintyBoost not working; reading 4.98V output

by john444 on Fri Dec 14, 2012 12:52 pm

Glad it was something simple and it is working for you now.

john444
 
Posts: 443
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:42 pm
Location: Claremore, Ok