Memorial day is 05/25/2015 – Orders will ship out on May 26th. There will not be any deliveries or shipping on Monday. Any order placed after 11am ET on Friday May 22nd will not start to ship out until Tuesday May 26th.

Random 0x66 error writing to USB Boarduino
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Random 0x66 error writing to USB Boarduino

by ubestbsteppin on Fri Jan 04, 2013 6:41 pm

My USB Boarduino started giving me an error while writing to it. Everything was working fine the first dozen or so times I uploaded my sketch, the next minute the Arduino IDE (1.0.1 and 0023) is reporting "avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x66". The IDE says "done uploading" but the new code hasn't been uploaded. Any idea what is going on or what else I could try?

ubestbsteppin
 
Posts: 23
Joined: Fri Aug 05, 2011 7:16 pm

Re: Random 0x66 error writing to USB Boarduino

by JD3 on Fri Jan 04, 2013 9:59 pm

I have the same problem - one minute it works, then it doesn't want to upload.

Then I look at the jumper by the reset switch - oops i have it set for external power not usb....

And you would not believe how many times I keep doing that......
That little black caterpillar you just stepped on will set you back a few bucks....
JD3
 
Posts: 101
Joined: Sat Jul 28, 2012 8:01 am

Re: Random 0x66 error writing to USB Boarduino

by adafruit_support_bill on Sat Jan 05, 2013 7:22 am

Check the jumper as JD3 suggests. Also double check the COM port. They do get re-assigned sometimes - especially if you plug the cable into a different USB port.

adafruit_support_bill
 
Posts: 37527
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am



cron