won't work
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

won't work

by kb1chu on Thu Jan 17, 2013 11:06 pm

I built the kit and tested it at the point in the manual asking to install the batteries and test the kit. The LED lit and the green LED flickered. I removed batteries and proceeded with the build. I checked all solder joints under magnification and powered it up. It did not work. All parts were checked for proper placement. Supplied power is 3.1 vdc to board measured at board + and - terminals. Any ideas Thanks
kb1chu
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 17, 2013 10:57 pm

Re: won't work

by john444 on Fri Jan 18, 2013 1:30 am

Hi KB,

What is this kit you built?

John
john444
 
Posts: 443
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:42 pm
Location: Claremore, Ok

Re: won't work

by adafruit_support_bill on Fri Jan 18, 2013 6:46 am

If you post photos of the front & back of the board we'll check it over.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 30879
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: won't work

by kb1chu on Fri Jan 18, 2013 9:18 pm

I don't have a camera to submit photos now.I have checked part placement and have had a second person do so also.All solder joints has been retouched and have been checked under 6X magnification, they are good.The supply voltage is 3.1VDC and It does not vary with start up. I would like voltage test points or other troubleshooting hints if available prior to dis-assembly to the first live voltage test point.Steve
kb1chu
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 17, 2013 10:57 pm

Re: won't work

by adafruit_support_bill on Sat Jan 19, 2013 7:54 am

Do you still see the green light flash when powered up?
Double check the part numbers on the transistors. Q5 should be different from the other 4.
You will need a digital camera to verify whether there is any activity on the IR leds.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 30879
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: won't work

by kb1chu on Sun Jan 20, 2013 1:08 am

Q5 is in the correct place. there is no flashing of green LED now on button press or installation of batteries.It did flash at the time of the test during the early stage of construction. I have 3.1vdc to the board measured at the terminals on the board,The switch conducts when pressed. All components are placed correctly. I don't have a digital camera available at this time. I have Meters and a scope available. thanks Steve
kb1chu
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 17, 2013 10:57 pm

Re: won't work

by adafruit_support_bill on Sun Jan 20, 2013 9:10 am

Is anything getting warm? It is a fairly simple circuit downstream of the processor and the led drive circuit is separate from the green indicator led. If the green led is not flashing, either something is shorted or the processor is not running.
Image
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 30879
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am