Please be aware of all shipping deadlines before placing your order - we cannot guarantee orders will arrive before Christmas!

basic installation problem-no arduino port?
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

basic installation problem-no arduino port?

by mountainman13 on Mon Jan 07, 2013 10:33 am

I am trying to install my arduino uno for the first time and while following the start instructions on the arduino site I am stuck on installing the drivers because it lists nothing but COM3 under ports, nothing titled arduino. I am running windows vista, if that matters.

Any suggestions?

Thanks from a grateful newbie
mountainman13
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 07, 2013 9:54 am

Re: basic installation problem-no arduino port?

by adafruit_support_rick on Mon Jan 07, 2013 10:50 am

mountainman13 wrote:it lists nothing but COM3 under ports, nothing titled arduino

You are referring to the list in Device Manager?

Does the arduino appear under "Other Devices"? (or anyplace else?)

adafruit_support_rick
 
Posts: 14521
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: basic installation problem-no arduino port?

by mountainman13 on Mon Jan 07, 2013 11:00 am

Driverblock
Yes, under device manager.
I cannot find the arduino anywhere under device manager. Where else would I look?
mountainman13
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 07, 2013 9:54 am

Re: basic installation problem-no arduino port?

by adafruit_support_rick on Mon Jan 07, 2013 11:13 am

It may not be called "arduino". I just plugged a Uno into an XP system, and it shows up under "Other devices" simply as "USB device".

While you're looking at the Device Manager, try unplugging and replugging the Arduino. Look for anything that disappears and re-appears.

adafruit_support_rick
 
Posts: 14521
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: basic installation problem-no arduino port?

by mountainman13 on Mon Jan 07, 2013 11:31 am

You are awesome. It showed up under other, without a name. I would never have figured that out. Thank you. My 9 year old daughter thanks you too!
mountainman13
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 07, 2013 9:54 am

Re: basic installation problem-no arduino port?

by adafruit_support_rick on Mon Jan 07, 2013 11:49 am

You're welcome! :D

adafruit_support_rick
 
Posts: 14521
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY