USE UPS NEXT DAY AIR FOR ANY USA ORDER BEFORE 11AM ET *TODAY* 12/19/2014 TO GET YOUR PACKAGE IN TIME FOR XMAS - PLEASE SEE OUR SHIPPING DEADLINE NOTICE FOR MORE DETAILS!

Bootloader Beta
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Re: Bootloader Beta

by thetribster on Sun May 10, 2009 10:32 pm

What is the curl syntax for uploading the new bootloader?
thetribster
 
Posts: 28
Joined: Sat May 09, 2009 1:30 am

Re: Bootloader Beta

by Coniferous on Sun May 10, 2009 10:44 pm

Same as any other app:

Curl http://<IP of ybox>/stage2.eeprom -T bootloader.binary

I wouldn't do this if you don't have a prop plug.
User avatar
Coniferous
 
Posts: 50
Joined: Fri Jul 07, 2006 12:44 am

Re: Bootloader Beta

by thetribster on Sun May 10, 2009 11:42 pm

I thought the bootloader was stage one (sort of) and stage two is the widget. Obviously I'm confused on this.
thetribster
 
Posts: 28
Joined: Sat May 09, 2009 1:30 am

Re: Bootloader Beta

by presence on Mon May 11, 2009 3:33 am

thetribster wrote:I thought the bootloader was stage one (sort of) and stage two is the widget. Obviously I'm confused on this.
Darco's bootloader is really pretty fantastic. In this specific case, to update the bootloader, you upload the new bootloader as a "Stage 2" widget. When you push the button to load that "Stage 2" widget, the original old bootloader loads the new bootloader up as a widget. The new bootloader widget realizes that its job is to update the real bootloader and listens for that new bootloader from the curl command again.

You re-run that curl command to upload the new bootloader binary. The new bootloader widget picks it up, checks it out, and shoves that nice fresh bootloader into eeprom where it belongs. Give it a bit to settle down, then reboot. You'll be in new bootloader heaven. Upload a normal YBox2 widget like the alarm clock or Infowidget and you're in action.

If something honks, though, having the PropPlug or modded FTDI FT232RL cable is the only way to get happy again.
User avatar
presence
 
Posts: 11
Joined: Wed Apr 29, 2009 8:37 pm
Location: Las Vegas, NV

Re: Bootloader Beta

by thetribster on Mon May 11, 2009 8:13 pm

Thanks Presence, that made it easy. I did not know about the two curl commands.

The upgrade went perfectly, I am now on version 1.1a806 of the bootloader. Now to load a widget.
thetribster
 
Posts: 28
Joined: Sat May 09, 2009 1:30 am

Re: Bootloader Beta

by davidr on Sat Aug 22, 2009 3:07 am

My yBox2 is now running v1.1a806. The upgrade went very smoothly, though i am yet to test widgets.
Just as well though, because i dont have a propplug!
davidr
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 22, 2009 2:56 am

Re: Bootloader Beta

by davidr on Sat Aug 22, 2009 3:13 am

The sample widgets work and i am loving the ability to set a static ip because before every time i rebooted a new address was assigned
davidr
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 22, 2009 2:56 am

Re: Bootloader Beta

by davidr on Sat Aug 22, 2009 3:38 am

I tried to switch to PAL and now every time it is turned on it freezes :( at the bootloader and displays

ybox2 bootloader v1.1a806
http://www.deepdarc.com/ybox2/
http://ladyada.net/make/ybox2/
--------------------------------


The button wont do anything
The led is pulsating white
disconnecting then reconnecting power to the device does nost solve the problem
the device is not addressable on the static ip I set for it



just fixed it - reset mode still worked
davidr
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 22, 2009 2:56 am

Re: Bootloader Beta

by Tooliktman^ on Sat Jul 17, 2010 4:20 pm

How can i come back to the bootloader 1.0? i have also the cable similar to prop plug.
i'm a newbie of ybox2-
In bootloader 1.1 i'm not able to load the infowidget.
Tooliktman^
 
Posts: 32
Joined: Mon Jul 05, 2010 11:41 am

Re: Bootloader Beta

by darco on Sat Jul 17, 2010 5:16 pm

Did you try resetting the device by holding down the button for a long time while powering the device up?
User avatar
darco
 
Posts: 118
Joined: Wed Jun 04, 2008 7:54 pm
Location: Campbell, CA

Re: Bootloader Beta

by Tooliktman^ on Sun Jul 18, 2010 7:05 am

Now it works was a problem of the server number. I have stange color led when i try the wwwexample wiget i dont get the right color if i click bluee i get green and so on.
What can be the problem?
Tooliktman^
 
Posts: 32
Joined: Mon Jul 05, 2010 11:41 am

Re: Bootloader Beta

by Tooliktman^ on Mon Aug 02, 2010 5:11 am

Anyone can help me with this problem of the led color in the wwwexample widget? :roll:
Tooliktman^
 
Posts: 32
Joined: Mon Jul 05, 2010 11:41 am

Re: Bootloader Beta

by ex-h0trod on Wed Aug 04, 2010 12:57 pm

Tooliktman^ wrote:Anyone can help me with this problem of the led color in the wwwexample widget? :roll:


I believe this was discussed a while back, and turned out that some of the LED's had a different design such that they lit up differently than indicated in the example widget.
ex-h0trod
 
Posts: 22
Joined: Sun Jun 08, 2008 8:44 pm