Wave errors 1, FF
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Wave errors 1, FF

by mack6225 on Wed Nov 21, 2012 9:44 am

Wave test!
Free RAM: 672
Error: Card init. failed!
SD I/O error: 1, FF

Ingredients:
DapHC.pde PC-64 UNO r3 Wave v1.1
I have SD formatted and copied do.wav, re.wav, me.wav to each card and tested;
Transcend 2GB Micro SD
SanDisk16GB Micro SD HC C2
SanDisk 8GB SDHC Card C2
Kingston 16GB SDHC Card C10
Patriot 16GB SDHC Card C10

No errors on compiling. Please help. Thank you.

mack6225
 
Posts: 24
Joined: Wed May 09, 2012 6:01 pm

Re: Wave errors 1, FF

by adafruit_support_bill on Wed Nov 21, 2012 10:01 am

Post clear photos - front & back of your shield and we'll take a look.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 31071
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Wave errors 1, FF

by mack6225 on Mon Nov 26, 2012 4:17 pm

DSC00239small.jpg
DSC00239small.jpg (386.83 KiB) Viewed 713 times
DSC00238small.jpg
DSC00238small.jpg (337.71 KiB) Viewed 713 times

mack6225
 
Posts: 24
Joined: Wed May 09, 2012 6:01 pm

Re: Wave errors 1, FF

by adafruit_support_bill on Mon Nov 26, 2012 5:25 pm

Double check the soldering on the SD card holder. Photos can be deceiving, but pins 3, 4 and 6 (from the top) look a little suspect.

Pint 10-13 are use for SPI communication with the SD card through the buffer (IC4), so look closely at those joints too. The pin-10 jumper looks like it could possibly have a cold joint.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 31071
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Wave errors 1, 0

by mack6225 on Mon Nov 26, 2012 11:39 pm

I didn’t think I had any anomalies in this project; however I followed your suggestions and for good measure I touched each & every solder joint. I have different errors:
Wave test!
Free RAN: 672
Error: Card init. failed!
SD I/O error: 1, 0

Thanks for your help!
Attachments
DSC00244small.jpg
DSC00244small.jpg (400.97 KiB) Viewed 691 times
DSC00243small.jpg
DSC00243small.jpg (416.28 KiB) Viewed 691 times

mack6225
 
Posts: 24
Joined: Wed May 09, 2012 6:01 pm

Re: Wave errors 1, FF

by adafruit_support_bill on Tue Nov 27, 2012 7:09 am

Try running the 'cardinfo' sketch from the SD library. That might give you a little more diagnostic detail.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 31071
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Wave errors 1, FF

by mack6225 on Wed Nov 28, 2012 6:46 pm

The software does'nt see the card (several cards). I tend to get frustrated after working on a project for longer than I’d like. I’m going to put the wave on a shelf for a while. Thanks for your help

mack6225
 
Posts: 24
Joined: Wed May 09, 2012 6:01 pm