AVR Studio and Fuzebox
Moderator: adafruit

AVR Studio and Fuzebox

by polbit on Sun Dec 07, 2008 9:28 pm

Me again... The Fuzebox being my first microcontroller project, I have lots to learn. One thing I can't get past is trying to use AVR Studio to program it via FTDI cable. I have the latest FTDI drivers and WinAVR installed, and AVRdude works fine, but AVR Studio just doesn't find the Fuzebox, no matter what I do.

The computer is a Vista machine if that matters... I would appreciate any help!

Chris
polbit
 
Posts: 6
Joined: Mon Dec 01, 2008 5:16 pm

Re: AVR Studio and Fuzebox

by adafruit on Sun Dec 07, 2008 11:54 pm

avrstudio doesn't 'play nice' with the ftdi cable since its a hack (bootloader) instead of a 'real live programmer'
you can use it in disconnected mode, and then upload the hex manually. or perhaps theres a way to use avrdude from within avrstudio
User avatar
adafruit
 
Posts: 11717
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

Re: AVR Studio and Fuzebox

by keithkml on Wed Feb 04, 2009 4:09 am

Unless perhaps I missed it, it would be great to mention this in the "Uze it!" tutorial. Coming from a Java background, knowing nothing about AVR programming, this would have removed one node from the web of confusion I've found myself in. :)
keithkml
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 04, 2009 4:06 am

Re: AVR Studio and Fuzebox

by adafruit on Wed Feb 04, 2009 12:09 pm

ill go in and fix it up soon. i have to re-work it!
User avatar
adafruit
 
Posts: 11717
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc