Adafruit - THE MUSICAL - is here! Get a musical tour of Becky's favorite tools around the Adafruit factory (video) and subscribe!

Tweet-a-watt - Numbers Fading, Long Delay
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Tweet-a-watt - Numbers Fading, Long Delay

by maddhat on Thu Nov 22, 2012 6:59 pm

Assembled a tweet-a-watt today and having an odd issue. Instead of the 2 second expected delay between LED blinking it seems to be doing so every 7 seconds, and each time it does the display dims considerably. The voltage readings seem very off the entire time. I expected it to last the first 30 seconds or so, but even after 5 minutes of having it plugged in I received the same thing. I've triple checked all solder points, resistors, capacitor polarity, and wiring - but I'm stumped. Any help would be greatly appreciated!
maddhat
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:15 am

Re: Tweet-a-watt - Numbers Fading, Long Delay

by franklin97355 on Fri Nov 23, 2012 1:03 am

Have you tried the troubleshooting steps in the tutorial? Again,We are unable to confirm that this post is not spam - please complete the captcha below and re-submit your post.
User avatar
franklin97355
 
Posts: 6161
Joined: Mon Apr 21, 2008 2:33 pm

Re: Tweet-a-watt - Numbers Fading, Long Delay

by adafruit_support_bill on Fri Nov 23, 2012 6:54 am

@madhat - try increasing the interval between reports. The Kill-A-Watt folks are always looking to shave a few more cents off the parts cost of the unit, so the power supplies are to the point where they don't have much power to spare for add-ons like the Tweet-A-Watt.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 32588
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Tweet-a-watt - Numbers Fading, Long Delay

by maddhat on Fri Nov 23, 2012 7:05 pm

That appears to have done it! I set it to "FF" (255) and it took about 30 seconds to clear up - now working like a charm. Thank you for the help!
maddhat
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:15 am