USE UPS NEXT DAY AIR FOR ANY USA ORDER BEFORE 11AM ET *TODAY* 12/19/2014 TO GET YOUR PACKAGE IN TIME FOR XMAS - PLEASE SEE OUR SHIPPING DEADLINE NOTICE FOR MORE DETAILS!

Lights but no sound
Moderators: Altitude, adafruit_support_bill, adafruit, phono, mome rath

Lights but no sound

by jonfriskc on Mon Oct 15, 2012 4:07 pm

Hello there,

just bought a x0x off eBay, got it and plugged it in using a 9v 1000ma adapter. The lights are on but when I run a pattern I only get a low frequency clicking instead of sound. Also nothing when clicking keys on random or keyboard mode.

The seller says it worked fine when he shipped it. Any suggestions what might be wrong?
jonfriskc
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 15, 2012 4:00 pm

Re: Lights but no sound

by antto on Tue Oct 16, 2012 4:25 am

make sure the adaptor is 9V AC and not DC
also, it is recommended to use a supply somewhere around 300-500mA (mine is 600mA)

if it's not that, then this clicking probably means the input to the VCA is silent (probably DC) or the oscillator frequency is maybe uber-low
We are here too: irc.freenode.net >>> #x0xb0x
..:: c0nb0x v1.00 ::.. http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=7&t=29282 (new control app - win/osx)
VCO Tuning: http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=12&t=24759 (do it the EASY way)
User avatar
antto
 
Posts: 1395
Joined: Thu Apr 15, 2010 3:21 pm
Location: 127.0.0.1

Re: Lights but no sound

by jonfriskc on Mon Oct 22, 2012 7:33 am

So the output has to be AC? Do you have any links where I could buy one, can't seem to find anything:/
jonfriskc
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 15, 2012 4:00 pm

Re: Lights but no sound

by antto on Mon Oct 22, 2012 9:20 am

yes, 9V AC
x0xsh0p.de has them, maybe willzyx too
We are here too: irc.freenode.net >>> #x0xb0x
..:: c0nb0x v1.00 ::.. http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=7&t=29282 (new control app - win/osx)
VCO Tuning: http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=12&t=24759 (do it the EASY way)
User avatar
antto
 
Posts: 1395
Joined: Thu Apr 15, 2010 3:21 pm
Location: 127.0.0.1