0 reading from MCP3008
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
Talk about Adafruit Raspberry Pi® accessories! Please do not ask for Linux support, this is for Adafruit products only! For Raspberry Pi help please visit: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/

0 reading from MCP3008

by egutting on Wed Nov 14, 2012 1:02 am

I am working on the learning project where you capture the temperature and load it to COSM. I have the RPi set up and the code seems to be working correctly. The problem is it keeps reading the adc0 as 0 which shows as -50 C & -58 F. I have checked the TMP36 and it is reading .75 volts and I have bypassed the cobbler and wired straight into the ribbon (to check my soldering). Could my MCP3008 be bad, or am I missing something? I wired the breadboard identical to the images shown.

Thanks!

Joe Gutting
egutting
 
Posts: 263
Joined: Wed Nov 14, 2012 12:57 am

Re: 0 reading from MCP3008

by adafruit on Thu Nov 15, 2012 11:57 pm

its unlikely that the chip is bad, how about you start over with the cobbler, then post a clear photo of your wiring? we'll check it out! Also, post a screenshot of the output of the python sketch
User avatar
adafruit
 
Posts: 11711
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

Re: 0 reading from MCP3008

by egutting on Fri Nov 16, 2012 2:23 am

Looks like I needed to do an update on apt-get as once I did that everything seemed to install correctly and it is working now.
egutting
 
Posts: 263
Joined: Wed Nov 14, 2012 12:57 am

Re: 0 reading from MCP3008

by adafruit on Fri Nov 16, 2012 9:24 am

great :)
User avatar
adafruit
 
Posts: 11711
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc