0

CC300 Giving out Gibberish in Arduino Ide serial monitor
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

CC300 Giving out Gibberish in Arduino Ide serial monitor

by Junior9902 on Mon Mar 21, 2016 10:18 pm

To Adafruit support and whoever can help me,

So i have gotten my adafruit CC300 in from adafruit. I have soldered everything up and now i am trying to connect to my home network using the build test example. In the serial monitor display I am getting symbols and numbers displaying for some reason help would be greatly appreciated for my issue. I do have it externally powered when i am using the wifi module. So i cannot see what my issue is with the device.

Serial Monitor output.jpg
Serial Monitor output.jpg (146.25 KiB) Viewed 422 times


Please Help

Junior9902
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:10 pm

Re: CC300 Giving out Gibberish in Arduino Ide serial monitor

by adafruit_support_mike on Mon Mar 21, 2016 11:03 pm

Your sketch calls Serial.begin() with 115200 baud, but the Serial Monitor is only set to 4800 baud.

adafruit_support_mike
 
Posts: 51346
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Re: CC300 Giving out Gibberish in Arduino Ide serial monitor

by Junior9902 on Tue Mar 22, 2016 12:12 am

Thank you very much that fixed my problem and I had a successful ping to adafruit.com.

Junior9902
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:10 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.