Voting resources, early voting, and poll worker information - VOTE. ... Adafruit is open and shipping.
0

MiniPOV 4 system not working - unprogrammed ATMEGA?
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

MiniPOV 4 system not working - unprogrammed ATMEGA?

by neileuliano on Tue Dec 31, 2019 12:49 pm

Like others, I have ohmed out all connections and solder joints and checked for shorts. All seems fine. When I remove the processor and place the right voltages on the LED control pins, the LEDs light up fine. All voltages to the ATMEL seem fine as well. I see no oscillations with an o-scope on the resonator. No lights, no activity whatsoever and low level on the resonator inputs when ATMEGA in place.
Would like a replacement processor ASAP if possible, my son is leaving soon and this is "our holiday project". :-(

I'm including pictures of the board. we messed with it so much the power supply broke off, so we are connecting directly to the edge connector vbat and ground connections.

20191231_110840.jpg
20191231_110840.jpg (157.56 KiB) Viewed 168 times

20191231_110831.jpg
20191231_110831.jpg (203.54 KiB) Viewed 168 times

neileuliano
 
Posts: 7
Joined: Thu Jul 13, 2017 10:39 am

Re: MiniPOV 4 system not working - unprogrammed ATMEGA?

by neileuliano on Wed Jan 01, 2020 2:03 pm

Can we program the device ourselves? If so, are there instructions?

neileuliano
 
Posts: 7
Joined: Thu Jul 13, 2017 10:39 am

Re: MiniPOV 4 system not working - unprogrammed ATMEGA?

by adafruit_support_carter on Thu Jan 09, 2020 12:01 pm

Let's just send you a replacement ATMEGA chip. I'll let support know this and you can also link to this thread when you email them again at support@adafruit.com.

adafruit_support_carter
 
Posts: 16820
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.


cron