0

issue SOLVED, user error. thanks ladyada!
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

by nym on Fri Feb 01, 2008 2:57 pm

nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by adafruit on Sat Feb 02, 2008 1:57 pm

hee hee i know what the problem is!

open up the .hex file with wordpad :)

now try downloading it again from the site...and try bootloading it again.

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

by adafruit on Sun Feb 03, 2008 3:20 pm

*poke* did that fix it?

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

by nym on Wed Feb 20, 2008 4:00 pm

i am currently back at the state i was in about a month ago with this.

when i last attempted to install midisense using the actual hex file a couple weeks ago, the software froze after upload, before verify. verification froze on 0.

hoping that it was just taking a while and would complete on its own, i left for a few hours. when i came back it was in the same state. the program became unresponsive.

a couple weeks later, i am trying again with the same problem. the software freezes upon post-firmware upgrade verification
Last edited by nym on Wed Feb 20, 2008 4:43 pm, edited 1 time in total.
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by nym on Wed Feb 20, 2008 4:19 pm

here's a link to my current debug view:

http://nymantics.com/midisense.log

note that firmware install appears successful
Last edited by nym on Wed Feb 20, 2008 4:44 pm, edited 1 time in total.
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by adafruit on Thu Feb 21, 2008 9:46 pm

eh. the verify-after-program is a little sketchy sometimes.
ive never had an upload that didnt verify properly tho...
does the midisense connect now?

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

by nym on Thu Feb 21, 2008 11:39 pm

nope, failure to connect to any midisense boards.
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by nym on Sun Feb 24, 2008 5:59 pm

anything? i'd love to have this working as i'm using it as an assignment in class...
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by adafruit on Mon Feb 25, 2008 2:33 pm

hmm, what does the midi led do?
can you post the debug log when you try to connect?
if you send me back the chip i can reprogram it with the factory code.

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

by nym on Tue Feb 26, 2008 10:05 am

midi light only flashes (red) while updating the firmware. otherwise, no midi activity. i will post the log file as soon as i can. after receiving your comment on these 2 results (midi light and connect logfile) in case of an easier solution,

i will put the microcontroller in the mail to you for reprogramming. your address is:

yes? i know you moved recently, hopefully this is an up to date address.

i don't suppose we could do a mid-air swap, could we? you send me a programmed one while mine is on its way to you? i understand if no, but i'm very anxious to start assembling this thing. i am demonstrating this as a class assignment in a class called Sound and Vision at George Mason University.

later in the class, there is an assignment involving max msp and jitter, as well as circuit bending and instrument building. i would love to have my midisense up and running by then and encourage others to get/build the kit.
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

this log is a short one

by nym on Tue Feb 26, 2008 10:53 am

00000000 0.00000000 [784] 09:51:36: Connecting...
00000001 0.00192175 [784] 09:51:36: Closing MIDI ports
00000002 0.00198042 [784] 09:51:36: opening connections!
00000003 0.04412321 [784] 09:51:36: opened midi
00000004 0.06012161 [784] 09:51:36: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x7e 0xf7
00000005 1.06463277 [784] 09:51:37: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x7e 0xf7
00000006 2.06937003 [784] 09:51:38: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x7e 0xf7
00000007 3.07989335 [784] 09:51:39: Done
00000008 3.08165598 [784] 09:51:39: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x0 0xf7
00000009 4.08675051 [784] 09:51:40: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x0 0xf7
00000010 5.09020901 [784] 09:51:41: Sending Packet: 0xf0 0x7d 0x1 0x0 0xf7
00000011 6.09754372 [784] 09:51:42: Done
00000012 6.10103798 [784] 09:51:42: Closing MIDI ports
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by adafruit on Tue Feb 26, 2008 6:48 pm

nym wrote:midi light only flashes (red) while updating the firmware. otherwise, no midi activity. i will post the log file as soon as i can. after receiving your comment on these 2 results (midi light and connect logfile) in case of an easier solution,

i will put the microcontroller in the mail to you for reprogramming. your address is:

yes? i know you moved recently, hopefully this is an up to date address.

i don't suppose we could do a mid-air swap, could we? you send me a programmed one while mine is on its way to you? i understand if no, but i'm very anxious to start assembling this thing. i am demonstrating this as a class assignment in a class called Sound and Vision at George Mason University.

later in the class, there is an assignment involving max msp and jitter, as well as circuit bending and instrument building. i would love to have my midisense up and running by then and encourage others to get/build the kit.


in general its probably a bad idea to post addresses in a forum. i can send you a new chip
however theres no guarantee it will work, as it could be something -else-

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

by nym on Wed Feb 27, 2008 12:11 pm

mailed! thank you very much, cannot wait.
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

by nym on Wed Mar 05, 2008 2:48 pm

i am up n runnin
thank you so much
nym
 
Posts: 76
Joined: Sun Feb 04, 2007 9:47 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.