0

MintyBoost v3
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

MintyBoost v3

by charlie5210 on Mon Dec 04, 2017 11:06 pm

I Built the kit a while back and it didn't work but I've came back to it trying to see what I did wrong. If anyone could help me figure out what I might of did wrong it would help a lot thanks. :D
Attachments
IMG_E2497[1].JPG
IMG_E2497[1].JPG (829.95 KiB) Viewed 96 times
IMG_E2494[1].JPG
IMG_E2494[1].JPG (809.68 KiB) Viewed 96 times

charlie5210
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:22 pm

Re: MintyBoost v3

by adafruit_support_bill on Tue Dec 05, 2017 6:50 am

The assembly looks good from what we can see. What are you using to power it? When powered, what voltage are you seeing at the output?

adafruit_support_bill
 
Posts: 63350
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: MintyBoost v3

by charlie5210 on Tue Dec 05, 2017 9:02 am

I’m using the included AA Holder with 2 Alkaline battery’s that are both 1.5v. I don’t have a tool right now to measure the voltage of it.

charlie5210
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:22 pm

Re: MintyBoost v3

by adafruit_support_bill on Tue Dec 05, 2017 9:13 am

Looking closer at the photo, there are a couple of solder joints that look like they may not have flowed well onto the solder pad. You also have one resistor connection where the solder did not wet the lead wire. This guide has some tips on identifying and fixing common problems such as these: https://learn.adafruit.com/adafruit-gui ... n-problems

Other than that, we'll probably need to get some voltage measurements to diagnose the problem.

adafruit_support_bill
 
Posts: 63350
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: MintyBoost v3

by charlie5210 on Tue Dec 05, 2017 9:26 am

Ok thanks I’ll try to get some voltage tests later

charlie5210
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:22 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.