0

Problems with Configuration
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Problems with Configuration

by Lowismen on Thu Jun 06, 2013 5:52 am

Hello everyone, I have made my WB following the instructions from the website, changing all the wrong material. Yesterday I started with the configuration of my atmega88 and it got me crazy. I have searched on the forum something to solve the problem and I didn't find anything. I admite I'm a bit noob on this. I follow the tutorial and it neither works. I try to use this:
C:\...\WB2010_Firmware\avrdude -c avrispmkII -p m88

and it shows me this.

avrdude stk500_2_receivemessage() timeout

I don't know what I'm doing wrong.
Could someone explain me step by step how to configure it?

Thank you in advance.
Lowismen
 
Posts: 2
Joined: Thu Jun 06, 2013 5:25 am

Re: Problems with Configuration

by lightningserpent on Thu Jun 06, 2013 8:19 am

Is your programmer really the avrispmkII or are you using something else like the USBTinyISP?
Are you powering the WB with an external power source?

These are two things to double check that could be the problem.

lightningserpent
 
Posts: 57
Joined: Tue May 01, 2012 7:27 am

Re: Problems with Configuration

by Lowismen on Fri Jun 07, 2013 5:31 am

Yes to both things.

I'm using this one:
http://www2.mouser.com/ProductDetail/At ... AC5w%3d%3d

I tryed to use -c avrisp2 but it say the same.

And I'm powering it with a external power supply with 3.7V, the same as the battery. May I use the battery board to power it?
Lowismen
 
Posts: 2
Joined: Thu Jun 06, 2013 5:25 am

Re: Problems with Configuration

by lightningserpent on Fri Jun 07, 2013 7:09 am

I don't see why you couldn't use the battery board to power it. I am not sure with the AVRISP but with the USBTiny you need to specify the port it is attached to, either in the makefile and/or in the command line.

What ATMega are you using on the board? Make sure you have the fuses burned accordingly. The ATMega88 does not use the same fuses as the ATMega88P and the makefile assumes the ATmega88 is used.

If all of this checks out you will need to get your voltmeter and begin checking the pin connections starting with VCC and GND pins.

lightningserpent
 
Posts: 57
Joined: Tue May 01, 2012 7:27 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.