0

spokePOV non connection
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Re: spokePOV non connection

by adafruit_support_bill on Wed Jul 15, 2015 6:16 am

You will have better luck getting attention for your question if you start a new thread. This one is 3 years old.

adafruit_support_bill
 
Posts: 74337
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: spokePOV non connection

by messigod77 on Wed Jul 15, 2015 6:22 am

pls give me an answer... This thing is trying to kill me.....

messigod77
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 15, 2015 5:49 am

Re: spokePOV non connection

by Nevird on Mon Oct 26, 2015 11:19 am

Hi,
I recently bought a pack of 3 SpokePOVs. For now I only have soldered and assembled two of them.
When I got the first one together, it was communicating fine with my computer via the USB dongle and it was working fine on my bike.
The next day, I soldered and assembled the second spokePOV together. When I plugged everything to my computer, the first spokePOV had a communication issue similar to yours. However, it still works when I put it on my bike. The second one is communicating and working fine.
After swapping EEPROMs and chips around, after re-doing all the solder points of the micro-controller , EEPROM and serial connector, I came to the conclusion that this is either a solder / corrosion issue that I'm not seeing or that I somehow damaged a capacitor or the hall sensor.

I'll try to keep you updated.

Nevird
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 26, 2015 11:04 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.