Due to high demand expect some shipping delays at this time, orders may not ship for 1-2 business days.
0

help needed with SPIFlash problem
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

help needed with SPIFlash problem

by seleneflemming on Fri Oct 22, 2021 6:54 pm

Hello!
I followed the SPI flash tutorial below with the FT232h and an AT25DF041B TSSOP chip in a DIP socket.

When I run SPIFlash.exe in command prompt I get the following output:
init..
reset..
flash ID: 0x1F 0x44 0x02 0x00 0x07 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF 0xFF
bulk erase..
programming..
reading..
Found difference between flash and file!
ABORT.

The manufacturer ID and device ID above are correct for my chip. I have tried adding the -b bulk erase and -n no erase options. Verbose output shows its writing the data but the verify reads all 0xFF. The wiring is very simple so I'm sure that's not the issue. The !wp and !hold are both tied to 3.3v.

Thank you for the help!
Selene


https://learn.adafruit.com/programming- ... h-breakout

seleneflemming
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 04, 2019 2:15 pm

Re: help needed with SPIFlash problem

by mikeysklar on Mon Oct 25, 2021 8:46 pm

Hi Selene,

The guide uses ftdiflash.exe are you able to utilize that utility?

While it might not be a wiring issue can you post a photo of how you have it wired?

mikeysklar
 
Posts: 6184
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:10 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.


cron