🎁📬❄️📦 Holiday Shipping Deadlines are approaching! International customers and domestic ground - get your orders in 12/9/2020 📦❄️📬🎁
0

Gemma's are not working
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Gemma's are not working

by ccrump on Tue Oct 11, 2016 7:42 pm

I am also having a problem with Gemma's I recently purchased, when I emailed support they stated I need to go to the forum first. When I saw that someone else posted having the same exact issue I wrote them about.

It's seems more likely that their is a bad batch of Gemma's released or the bootloader is not stable.

I purchased mine via Amazon Prime order# 105-5803404-4966624

I have a MAC, OS X 10.11.5
Arduino IDE 1.6.5
Adafruit AVR ver 1.4.9
receive the following error each time I attempt to upload your example sketches. I have not attached anything to the Gemma's other than the USB cable. (I did this because when this occured in April I was informed that I may have damaged them.)

avrdude: Error: Could not find USBtiny device (0x1781/0xc9f)

I do not have a problem uploading sketches to my ProTrinket or other Arduino based devices using the same cable(s). I can only determine there must be an issue with the Gemma's.

Sincerely,
Chris

ccrump
 
Posts: 19
Joined: Thu Feb 18, 2016 8:52 pm

Re: Gemma's are not working

by adafruit_support_rick on Thu Oct 13, 2016 8:13 am

What does the red LED do when you press reset?

Look in the MacOSX System Report. Does the Gemma appear there? (as a Trinket)

adafruit_support_rick
 
Posts: 35095
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Please be positive and constructive with your questions and comments.


cron