0

GreatFET One not turning on
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

GreatFET One not turning on

by jedahan on Mon Jun 14, 2021 3:34 pm

Just received the greatFET One https://www.adafruit.com/product/4234 and it doesn't seem to show up as any usb device.

I tried 3 different cables, on 3 computers - linux laptop, windows desktop, and raspberry pi. lsusb does not show anything, nor does dmesg. Windows doesn't show any new device when plugged in. I tried rebooting in DFU mode, and same issue.

What can I do?

jedahan
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2012 12:45 pm

Re: GreatFET One not turning on

by adafruit_support_mike on Mon Jun 14, 2021 9:58 pm

As a sanity check, verify your USB cables by connecting some other, known-working device to one of the computers.

Just swapping has no diagnostic value.. it's normal for people to say they had to try three or four cables before finding one that worked. You need a working USB connection to rule out a charge-only cable.

adafruit_support_mike
 
Posts: 63134
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Re: GreatFET One not turning on

by jedahan on Thu Jun 17, 2021 3:36 pm

An Arduino Yún shows up correctly with this cable, on all three machines.

jedahan
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2012 12:45 pm

Re: GreatFET One not turning on

by jedahan on Thu Jun 17, 2021 3:42 pm

Also tried DFU mode, but still, no LEDs light up, and `greatfet info` shows "No GreatFET devices found!"

jedahan
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2012 12:45 pm

Re: GreatFET One not turning on

by adafruit_support_mike on Sat Jun 26, 2021 8:50 pm

Sorry for the delay. Send a note containing a link to this page and your order number to support@adafruit.com. The folks there will get you a replacement.

adafruit_support_mike
 
Posts: 63134
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.