0

VC0607 "No camera found?"
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Mon Apr 16, 2018 4:41 pm

Very sorry, I posted the wrong code, I have just fixed it, and I believe I have changed the baud rate. I can double check. This is the snapshot example code.

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Mon Apr 16, 2018 4:57 pm

The best way to test the camera is via the Comm Tool:
https://learn.adafruit.com/ttl-serial-c ... g-commtool

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Mon Apr 16, 2018 5:07 pm

The commtool has not worked, it always gives me the cmd timeout response

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Mon Apr 16, 2018 5:25 pm

Have you changed the wiring? The Comm Tool needs the camera wired to pins 0 and 1.

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Mon Apr 16, 2018 5:40 pm

I have not tried that, does it work with the arduino?

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Mon Apr 16, 2018 6:21 pm

Yes. Follow the instructions in the guide: https://learn.adafruit.com/ttl-serial-c ... g-commtool

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Wed Apr 18, 2018 5:18 pm

Hello again, I have finally gotten around to testing the camera with commtool and I got the same response that I have been getting even with the updated resistors in the wiring and putting the tx and rx into the pins 0 and 1. I will go through the steps and when I try and click get version, it says "cmd timeout". Any other suggestions?

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Wed Apr 18, 2018 6:26 pm

Try adjusting the baud-rate in the Comm Tool.

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Wed Apr 18, 2018 6:52 pm

Yes I have already done that for every baud rate available with no success.

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Wed Apr 18, 2018 7:22 pm

I got the same response that I have been getting even with the updated resistors in the wiring and putting the tx and rx into the pins 0 and 1

Double-check that you have Tx going to pin 1 and Rx to pin 0.

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Wed Apr 18, 2018 7:26 pm

The way you are saying it, you want me to put the rx on the camera to the rx on the arduino? And tx the same as well?

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Wed Apr 18, 2018 7:43 pm

That is correct - because you are using those pins to communicate with your PC via the USB/Serial chip - not with the Arduino processor. Your Arduino should be loaded with the 'empty sketch' as shown in the guide: https://learn.adafruit.com/ttl-serial-c ... g-commtool

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Wed Apr 18, 2018 7:47 pm

Ok, I managed to try it the way that you said, I am unsure if I have the divider right, if you want to double check my picture from before. I still get the "cmd timeout" I checked using all of the different baud rates as well.

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Re: VC0607 "No camera found?"

by adafruit_support_bill on Wed Apr 18, 2018 7:51 pm

Yes, the divider looks correct. But I can't see which camera pin it is connected to. Make sure that it is on the Rx pin.

adafruit_support_bill
 
Posts: 70063
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: VC0607 "No camera found?"

by estillcn on Wed Apr 18, 2018 7:56 pm

It is on the rx pin.

estillcn
 
Posts: 17
Joined: Mon Apr 02, 2018 4:19 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.