0

Newly-bought Leonardo no longer syncs/dls/connects
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Newly-bought Leonardo no longer syncs/dls/connects

by mmgood on Fri Dec 28, 2018 1:42 am

First post. Apologies if this is less on-point than it should be, or redundant somehow (I did look on the Forums, but might have missed something).

I think my new Leonardo might be bricked, or close to it. I got it very recently, indirectly from Adafruit (via Amazon, at added cost *sigh*), after trying /three/ Inland (Micro Center) clones and finding all of them to have different bad header pins.

Anyway, it had been loading and running code just fine... and now it doesn't; the lights don't do the little happy dance, the IDE says it can't find the serial port, and when I hit reset on it, the L light blinks (throbs) 14 times and goes dark. Which is similar to what happens at an early part of a successful program load, except of course the "throbs" are far less numerous (about three).

A/B testing confirms that one of the Inland clones loads code OK with the same setup, so it doesn't seem to be a bad cable or PEBCAK.

The only suboptimal thing I can see I've done is use make/break of the micro-B connector as my power switch. Careful about static electricity, no weird loads or shorts or what-have-you.

I tossed the cute colorful box away, so probably can't return it to Amazon. Or can I?

I can limp along for now with the not-100%-working Inland clone but I'm wondering if (a) I might be able to throw myself on the mercy of Limor & Co and get a replacement from you guys (doubtful, but I'll ask), and (b) what the odds are that I might be able to use ICSP (I don't have the means this minute) and resurrect it?

Thanks very much for your great products!

mmgood
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 23, 2010 10:38 pm

Re: Newly-bought Leonardo no longer syncs/dls/connects

by adafruit_support_bill on Fri Dec 28, 2018 7:48 am

I think my new Leonardo might be bricked, or close to it. I got it very recently, indirectly from Adafruit (via Amazon, . . .

We discontinued the Leonardo several years ago. You can try returning it via Amazon.

adafruit_support_bill
 
Posts: 71783
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Newly-bought Leonardo no longer syncs/dls/connects

by mmgood on Fri Dec 28, 2018 3:00 pm

Thanks for the prompt reply.

mmgood
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 23, 2010 10:38 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.