There is no USPS pickup on Monday Feb 15th, 2016 because of President's Day. USPS orders placed after 11am EST Fri February 12th will go out Tuesday February 16. UPS orders will ship as normal.

Motor Shield Problem
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Motor Shield Problem

by steeev on Sat Dec 22, 2012 5:41 pm

My new Motor Shield lights up red when connected to a Arduino Uno Rev 3. At this point I could only test it with a servo, which worked fine. Dont have any motors to test so could someone please tell me ( mayby a link to the functions of the LED ) if the LED should light green when connected to a controller? The Uno is powered by USB but I also tested it with a 9V external batterie, same effect, LED red...
steeev
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

Re: Motor Shield Problem

by adafruit_support_bill on Sun Dec 23, 2012 7:53 am

Post photos of the shield so we know the exact model. Where did you purchase the shield?

adafruit_support_bill
 
Posts: 45822
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Motor Shield Problem

by steeev on Sun Dec 23, 2012 1:06 pm

It was an Ebay item from a company called Dongguan HDE LLC. I hope the quality of the foto aint to bad
Attachments
BILD.jpg
Motor shield
BILD.jpg (714.58 KiB) Viewed 1130 times
steeev
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

Re: Motor Shield Problem

by steeev on Sun Dec 23, 2012 1:10 pm

on the board : http://www.ladyada.net/make/mshield 1982AY L293 24231H2 , my Uno ist Revision 3 if it matters...
steeev
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

Re: Motor Shield Problem

by adafruit_support_rick on Sun Dec 23, 2012 2:15 pm

That is not an Adafruit motor shield. You'll have to contact the manufacturer for support.

adafruit_support_rick
 
Posts: 24954
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: Motor Shield Problem

by steeev on Sun Dec 23, 2012 5:33 pm

Thx for the reply. I will contact the manufacturer. But generally is it a fault when the LED lights red without any motors connected?
steeev
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 22, 2012 5:34 pm

Re: Motor Shield Problem

by adafruit_support_bill on Mon Dec 24, 2012 7:58 am

Our shields don't have red LEDs. You will have to ask the manufacturer what that means.

adafruit_support_bill
 
Posts: 45822
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.