Black Lives Matter - Action and Equality. ... Adafruit is open and shipping.
0

Ampdata is too random!
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Ampdata is too random!

by RPerson on Sat Jul 02, 2016 2:18 pm

Tweet a watt
Okay I made a mistake. I forgot to configure the zero thing, and later I noticed that the VA data varies too much, but when I ran
Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
python wattcher.py -d

I get the following data. Ampdata varies from 200-800!
Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
c:\wattcher>python wattcher.py -d
[ id#: 1, 5mintimer: 1467483230.651719, lasttime; 1467483230.651719, 5minwatthr:
 0.000000, daywatthr = 14500.889423]
<xbee {app_id: 0x83, address_16: 2, rssi: 54, address_broadcast: False, pan_broa
dcast: False, total_samples: 19, digital: [[-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1],
 [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1]], analog: [[503, -1, -1, -1, 822, -1
], [503, -1, -1, -1, 745, -1], [502, -1, -1, -1, 639, -1], [503, -1, -1, -1, 512
, -1], [503, -1, -1, -1, 391, -1], [503, -1, -1, -1, 282, -1], [503, -1, -1, -1,
 236, -1], [503, -1, -1, -1, 237, -1], [503, -1, -1, -1, 288, -1], [503, -1, -1,
 -1, 398, -1], [503, -1, -1, -1, 525, -1], [503, -1, -1, -1, 660, -1], [502, -1,
 -1, -1, 761, -1], [503, -1, -1, -1, 817, -1], [503, -1, -1, -1, 826, -1], [503,
 -1, -1, -1, 778, -1], [503, -1, -1, -1, 676, -1], [502, -1, -1, -1, 549, -1], [
503, -1, -1, -1, 414, -1]]}>
ampdata: [745, 639, 512, 391, 282, 236, 237, 288, 398, 525, 660, 761, 817, 826,
778, 676, 549, 414]
voltdata: [503, 502, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 502, 503, 503,
 503, 503, 502, 503]
2       Current draw, in amperes: 12.185958254269451
        Watt draw, in VA: 2071.6129032258063
                Wh used in last  0.0  seconds:  0.0
<xbee {app_id: 0x83, address_16: 2, rssi: 54, address_broadcast: False, pan_broa
dcast: False, total_samples: 19, digital: [[-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1],
 [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1]], analog: [[503, -1, -1, -1, 799, -1
], [504, -1, -1, -1, 691, -1], [503, -1, -1, -1, 552, -1], [503, -1, -1, -1, 432
, -1], [503, -1, -1, -1, 311, -1], [502, -1, -1, -1, 244, -1], [503, -1, -1, -1,
 230, -1], [503, -1, -1, -1, 266, -1], [503, -1, -1, -1, 362, -1], [503, -1, -1,
 -1, 483, -1], [503, -1, -1, -1, 620, -1], [503, -1, -1, -1, 731, -1], [503, -1,
 -1, -1, 806, -1], [503, -1, -1, -1, 826, -1], [503, -1, -1, -1, 798, -1], [503,
 -1, -1, -1, 708, -1], [503, -1, -1, -1, 594, -1], [503, -1, -1, -1, 455, -1], [
502, -1, -1, -1, 341, -1]]}>
ampdata: [691, 552, 432, 311, 244, 230, 266, 362, 483, 620, 731, 806, 826, 798,
708, 594, 455, 341]
voltdata: [504, 503, 503, 503, 502, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503, 503,
 503, 503, 503, 502]
2       Current draw, in amperes: 11.590132827324478
        Watt draw, in VA: 288.38709677419354
                Wh used in last  2.031277894973755  seconds:  0.1627206485758545
5
<xbee {app_id: 0x83, address_16: 2, rssi: 53, address_broadcast: False, pan_broa
dcast: False, total_samples: 19, digital: [[-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1],
 [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1
, -1], [-1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1]], analog: [[503, -1, -1, -1, 747, -1
], [503, -1, -1, -1, 821, -1], [502, -1, -1, -1, 824, -1], [502, -1, -1, -1, 768
, -1], [503, -1, -1, -1, 675, -1], [503, -1, -1, -1, 533, -1], [502, -1, -1, -1,
 413, -1], [503, -1, -1, -1, 296, -1], [503, -1, -1, -1, 240, -1], [502, -1, -1,
 -1, 230, -1], [503, -1, -1, -1, 276, -1], [503, -1, -1, -1, 377, -1], [503, -1,
 -1, -1, 504, -1], [503, -1, -1, -1, 639, -1], [503, -1, -1, -1, 746, -1], [503,
 -1, -1, -1, 815, -1], [503, -1, -1, -1, 825, -1], [503, -1, -1, -1, 781, -1], [
503, -1, -1, -1, 694, -1]]}>
ampdata: [821, 824, 768, 675, 533, 413, 296, 240, 230, 276, 377, 504, 639, 746,
815, 825, 781, 694]
voltdata: [503, 502, 502, 503, 503, 502, 503, 503, 502, 503, 503, 503, 503, 503,
 503, 503, 503, 503]


I have another KAW with a transmitter attached which I remembered to zero-configure and its ampdata values range from 490-495

RPerson
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 02, 2016 2:10 pm

Re: Ampdata is too random!

by adafruit2 on Mon Jul 04, 2016 12:16 pm

check your wiring? try swapping radios between the two outlets? its likely a soldering/wiring issue :)

adafruit2
Site Admin
 
Posts: 19269
Joined: Fri Mar 11, 2005 7:36 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.