Black Lives Matter - Action and Equality. ... Adafruit is open and shipping.
0

XBee S1 Firmware Update Issue
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

XBee S1 Firmware Update Issue

by TheHof on Mon Jul 11, 2016 1:52 pm

Hello,

I am using your adapter, an xBee Series 1 radio, and your ftdi cable. However, the xctu sw will not update the firmware on the radio.

I've spent hours looking for a fix to this problem. I've created a video of what is happening and I hope that someone can help!

I must be doing something very wrong. I've tried this with 3 different radios and an uno (Rather than the adapter) and they all product the same error.

Here is the video: http://screencast.com/t/ll3DPCiBi

Do you see anything glaring that I am doing wrong here?

Thank You!

TheHof
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2016 10:38 am

Re: XBee S1 Firmware Update Issue

by adafruit_support_rick on Thu Jul 14, 2016 10:46 am

Post some clear, detailed pictures of your soldering

adafruit_support_rick
 
Posts: 35095
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: XBee S1 Firmware Update Issue

by TheHof on Thu Jul 14, 2016 11:00 am

Thanks for the response. I reached out to the XBEE support team who indicated that the FTDI cable that I am using is not correct. I ordered a new USB based adapter to see if that resolves the issue. I will updated this post if that's the case. I have two of the adapters and since both produce this same result, I don't think has anything to do with the soldering of the adapter. Although, it is possible that I made the same mistake twice.

TheHof
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2016 10:38 am

Re: XBee S1 Firmware Update Issue

by adafruit_support_rick on Thu Jul 14, 2016 11:52 am

OK - We're not XBee experts here. The Digi guys are a better resource anyway.

adafruit_support_rick
 
Posts: 35095
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:42 am
Location: Buffalo, NY

Please be positive and constructive with your questions and comments.