Voting resources, early voting, and poll worker information - VOTE. ... Adafruit is open and shipping.
0

Ice Tube Clock Question
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Ice Tube Clock Question

by neutron spin on Tue May 25, 2010 12:09 pm

Just fired up my new clock but for some reason the whole display blinks of and on at about a two second interval. It appears to be keeping time. I used the latest firmware and programmed the fuses per the Makefile using my Atmel STK500 and Studio. I am thinking it is a firmware setup problem. Here is what was done using Atmel Studio:

In the Program dialog box selected:
1. IV hex file source code
2. IVEEP hex file for EEPROM
Flashed and verified OK

In the Fuse dialog box:
1. Set High to the Makefile value of 0xc6
2. Set Low to the Makefile value of 0xE2
Flashed and verified OK

Is there something I may have missed? I am still learning things. Is it possible to use my STK500 board and program the chip using the Makefile and AVRDUDE at the command line?
neutron spin
 
Posts: 163
Joined: Sat Apr 03, 2010 6:11 pm

Re: Ice Tube Clock Question

by adafruit on Tue May 25, 2010 12:39 pm

did you read the FAQ? :)

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

Re: Ice Tube Clock Question

by neutron spin on Tue May 25, 2010 1:38 pm

adafruit wrote:did you read the FAQ? :)


Yes, if you are referring to the Clock FAQ....I have two clocks that are doing the same thing...cycling on and off at the same interval. The FAQ does not seem to address what is happening. C10, R1 and R2 are installed correctly on both boards if that is the question. :?
neutron spin
 
Posts: 163
Joined: Sat Apr 03, 2010 6:11 pm

Re: Ice Tube Clock Question

by adafruit_support_bill on Tue May 25, 2010 1:52 pm

Have you set the time on them?

adafruit_support_bill
 
Posts: 79031
Joined: Sat Feb 07, 2009 10:11 am

Re: Ice Tube Clock Question

by neutron spin on Tue May 25, 2010 2:01 pm

arduwino wrote:Have you set the time on them?


I am sooooo embarrassed :oops: ....no I did not.....AOK now tks....You guys are GREAT... :D
neutron spin
 
Posts: 163
Joined: Sat Apr 03, 2010 6:11 pm

Re: Ice Tube Clock Question

by adafruit on Tue May 25, 2010 4:46 pm

its in the FAQ ;)

The clock is blinking once a second, is it broken?

You have to set the time, once the time is set the clock will stop blinking

adafruit
 
Posts: 12151
Joined: Thu Apr 06, 2006 4:21 pm
Location: nyc

Re: Ice Tube Clock Question

by neutron spin on Tue May 25, 2010 5:39 pm

adafruit wrote:its in the FAQ ;)

The clock is blinking once a second, is it broken?

You have to set the time, once the time is set the clock will stop blinking
neutron spin
 
Posts: 163
Joined: Sat Apr 03, 2010 6:11 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.