0

MultiChron for MonoChron!
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Re: MultiChron for MonoChron!

by ericgus on Sun Sep 12, 2010 12:27 pm

Love the work you guys are doing with the firmware..

question, in 1.1B .. are some of the modes not there like "intruderchron"?

ericgus
 
Posts: 33
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:10 am

Re: MultiChron for MonoChron!

by dataman on Mon Sep 13, 2010 4:24 pm

Yes,
That's the point of the B version.
DeathChron is pretty big on its own.
So it's kind of a Best Of Mix.
DeathChron, GPS, and RattChron only.
(See the ReadMe)

The mainline version contains all 4 original clocks.
Plus the new TimesSquareChron.

Look at RATT.H
You're free to create a mix of whatever clocks you like.
Just be aware, Code and Data must fit under 32k (to load by USBTiny)
CaitSith did a great job on Select-a-Clock...
Dataman
Charley Jones, crjones.com
Founder and President:
Sql Server Society of Las Vegas, SSSolv.com
XNA User Group, LVXug.Com
Las Vegas Make, LVMake.Com
Developer of the IntruderChron, MultiChron, & GOL 1.4 Mod, Crjones.Com/AdaMods

dataman
 
Posts: 98
Joined: Wed May 20, 2009 7:03 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by ericgus on Mon Sep 13, 2010 4:52 pm

dataman wrote:Yes,
That's the point of the B version.
DeathChron is pretty big on its own.
So it's kind of a Best Of Mix.
DeathChron, GPS, and RattChron only.
(See the ReadMe)

The mainline version contains all 4 original clocks.
Plus the new TimesSquareChron.

Look at RATT.H
You're free to create a mix of whatever clocks you like.
Just be aware, Code and Data must fit under 32k (to load by USBTiny)
CaitSith did a great job on Select-a-Clock...


Ok thanks.. I read the readme .. but wasn't sure if i just read it wrong..

yeah the select a clock works well ..

great job everyone.. this really makes the Monochron even better than it was ..

ericgus
 
Posts: 33
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:10 am

Re: MultiChron for MonoChron!

by Torq on Tue Sep 14, 2010 5:39 pm

Just wanted to say thanks for all the hard work on Multichron!

While I was waiting for the Monochron kit to become available again I knew I was going to want to alternate between RATT and Intruder, so it was a hugely pleasant surprise to finish the kit and find that you'd already combined those and more into a single, selectable, project!

Now I get to spend what I am sure will be far too many wine-soaked winter evenings working on a couple of modules for it. The first will probably be to address my fascination with Swatch's still-born "internet time" idea.

I'll be sure to share the code once I have something going ...

Thanks so much again, really appreciated!
Torq
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:31 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by acksee on Tue Sep 14, 2010 9:57 pm

caitsith2 wrote:
acksee wrote:I must be doing something wrong. I loaded the 1.0 version and just get a blank screen. When I press the menu switch it shows blocks of dark and light but no text. When I load back the original monochron or intruderchron they seem to be working. Is there something else I need to do besides just loading the .hex with avrdude? Thanks for your help.


You also have to load the .eep file too. The options for avrdude to do this is -U eeprom:w:MultiChron.eep

Not much harder than just flash only.


That's awesome thanks! Works like a charm.

acksee
 
Posts: 11
Joined: Sun Dec 06, 2009 1:00 am

GITHUB

by dataman on Wed Sep 15, 2010 2:41 pm

Please join on GitHub to contribute to this project.
You can examine our code, clone it, steal it, whatever you like.
Isn't open source grand?

http://github.com/CaitSith2/monochron

We're going to be putting this project to bed for a little while.
Consider maybe another month or two before another release.
We're looking at the following wish list:

1) Auto Dim Modification - A hardware hack like the Russian Tube Clock.
2) Egg Timer/Stop Watch from External Input
3) DissolveAChron - A Melting Clock

What are you interested in seeing next?
Dataman
Charley Jones, crjones.com
Founder and President:
Sql Server Society of Las Vegas, SSSolv.com
XNA User Group, LVXug.Com
Las Vegas Make, LVMake.Com
Developer of the IntruderChron, MultiChron, & GOL 1.4 Mod, Crjones.Com/AdaMods

dataman
 
Posts: 98
Joined: Wed May 20, 2009 7:03 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by ericgus on Wed Sep 15, 2010 6:52 pm

I have a question .. for the "intruder aliens" in IntruderChron.. where are you storing the definition for sprites used to draw them..? I looked through the code and it wasn't apparent to me where their image "strings" are defined .. (though I will make a disclaimer I have a terrible cold right now and I probably am just not seeing it smack dab in front of me, also C isn't a "native" language for me, and well NyQuil doesn't help with reading someonelse's code :D .. )

Thanks.. just curious..

edit: I think i found it .. its in eeprom.c ? .. "Triangle Up", "Square Up" .. etc in the "#ifdef INTRUDERCHRON" section?

ericgus
 
Posts: 33
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:10 am

Re: MultiChron for MonoChron!

by Rotzog on Sun Sep 19, 2010 11:29 am

Love multichron.

Any chance of putting in a random mode, switching styles randomly every hour or every day? Seems a shame to have all the various clocks, and only to be able to use one at a time.
Rotzog
 
Posts: 106
Joined: Mon Nov 23, 2009 10:10 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by ericgus on Sun Sep 19, 2010 1:08 pm

Rotzog wrote:Love multichron.

Any chance of putting in a random mode, switching styles randomly every hour or every day? Seems a shame to have all the various clocks, and only to be able to use one at a time.



it's already there.. "cycle" .. switches every 15 mins or so.

ericgus
 
Posts: 33
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:10 am

Re: MultiChron for MonoChron!

by Rotzog on Mon Sep 20, 2010 2:15 pm

D'oh!

Thanks!

ericgus wrote:
Rotzog wrote:Love multichron.

Any chance of putting in a random mode, switching styles randomly every hour or every day? Seems a shame to have all the various clocks, and only to be able to use one at a time.



it's already there.. "cycle" .. switches every 15 mins or so.
Rotzog
 
Posts: 106
Joined: Mon Nov 23, 2009 10:10 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by dhell on Thu Oct 28, 2010 12:23 pm

Hi, just build my Monochron clock (yes I know it's been out there some while, I just recently found it).

I was just wondering if someone could help me out. I am using multichron 1.0 and that's just fine for me. But I need the output mirrored. So it's in mirror image. Why you ask? I've build a complete miniature cabinet of space invaders (the 1978 cabinet) with working background and moon!!! So for the clock to be properly mounted I need it to be mirrored (the transparent sheet is mirroring it back in the front so it's readable again).

Hope someone is willing and able to help me with this (a complete multichron 1.0 mirrored). As for I have no idea of programming. I just barely made it to upload the multichron 1.0 to my clock.

Thanks in advance, Joris

dhell
 
Posts: 14
Joined: Thu Oct 28, 2010 12:13 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by twolf on Fri Oct 29, 2010 12:43 am

I have been trying to figure out the code myself. I want to include a leading 0 in the the sevenchron 24hr mode single digit hours. I have not figured it out yet but I will keep reading through the code files until I figure it out.

twolf
 
Posts: 46
Joined: Fri Sep 04, 2009 7:40 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by rickrump on Sat Jan 01, 2011 6:49 pm

(Reposted in correct thread)

Using Adafruit's "Basic GPS Module" PMB-648 with Monochron. Have attached +5, gnd to 7805 pads, Tx (yellow wire) to Pin 2 of uP, tied Rx to +5V. Getting NOLOCK and data stream "xxxxxxf>xxxxxxxx" (see photo). Have GPS located in same location (in basement south window) where my iPhone and my AT&T MicroCell both can "see" GPS satelittes and get a fix. Red LED on GPS module is solid.

So what am I doing wrong?

Thanks for any ideas.

Rick
GPS Setup Screen.JPG
GPS Setup Screen.JPG (117.12 KiB) Viewed 3034 times

rickrump
 
Posts: 69
Joined: Sat Jan 16, 2010 1:54 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by rickrump on Sat Jan 01, 2011 11:27 pm

Looked at the data output of the GPS module with the Bus Pirate and it is valid NMEA data. So before I put some printf's in the code, any idea on why the clock is not reading the data?

Thanks,

Rick

rickrump
 
Posts: 69
Joined: Sat Jan 16, 2010 1:54 pm

Re: MultiChron for MonoChron!

by engineer on Thu Sep 15, 2011 12:11 pm

I am having the same issues with the GPS data comming through on the multichron as garbage. Did anyone ever solve this problem? The GPS is an old Deulo 4800baud NMEA.

engineer
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:59 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.