0

RGBW Neopixel strand test not working
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

RGBW Neopixel strand test not working

by zjhuffman on Sat Feb 16, 2019 1:13 am

IMG_0030.jpg
IMG_0030.jpg (653.57 KiB) Viewed 42 times
I bought 6 5m SK6812 30/m strips a while back, cut 20 LEDs out of the center of each strip and used the ends on a different project with absolutely no trouble. they work perfectly.

Now I'm trying to use the remaining 120 LEDs for a new project, however, after wiring them up and loading up the strand test sketch to my genuine arduino nano, they either blink random colors, or are solid white.

I've checked the wiring, its getting plenty of 5v power to every strip of LEDs. DI and DO are going in the correct directions, and i'm using the RGBW controller.

I have no idea what is going on here. None of the strand tests from the various libraries are working. its almost as if its getting sent the wrong bit count or something, like if i were to use the RGB controller instead.

Anyone got any ideas at all? i only have about 2 weeks to complete this last minute project.

zjhuffman
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:07 pm

Re: RGBW Neopixel strand test not working

by franklin97355 on Sat Feb 16, 2019 1:19 am

Can you post closeup pictures of your connections to the strips so we can see how you have them connected?

franklin97355
 
Posts: 20126
Joined: Mon Apr 21, 2008 2:33 pm
Location: Lacomb, OR.

Please be positive and constructive with your questions and comments.