📬❄️📦Adafruit Holiday Shipping Deadlines 2019: Please place all UPS 3 Day orders by 11am ET Friday December 13 📬❄️📦
0

NeoPixel LED strip and Nano 33
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

NeoPixel LED strip and Nano 33

by BigMike81 on Thu Nov 21, 2019 4:49 am

Hello,
any luck? I have connected Nano 33 BLE with 74AHCT125 level shifter, but LED strip do not light up... but with regular Nano, strip works as expected without any changes to my connection scheme. What's going on?

Thank you.

Image-001-(17-39-39).png
Connection scheme
Image-001-(17-39-39).png (82.84 KiB) Viewed 156 times

BigMike81
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 21, 2019 4:41 am

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by franklin97355 on Thu Nov 21, 2019 3:19 pm

In your diagram you are connected to the wrong end of the strip. Can you post a picture of your real setup?

franklin97355
 
Posts: 21362
Joined: Mon Apr 21, 2008 2:33 pm
Location: Lacomb, OR.

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by BigMike81 on Fri Nov 22, 2019 1:56 pm

franklin97355 wrote:In your diagram you are connected to the wrong end of the strip. Can you post a picture of your real setup?

Hello,
I have it connected correctly. It wouldn't work with regular Nano otherwise.

That scheme is wrong. Sorry about that.

BigMike81
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 21, 2019 4:41 am

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by odensc on Sun Dec 01, 2019 2:31 pm

Hi - I was able to get the Adafruit_NeoPixel library working on my Nano 33 BLE Sense after a quick patch. Check out my PR and see if it works for you: https://github.com/adafruit/Adafruit_NeoPixel/pull/218

I wired up GND to the GND from the power supply + GND on the board, 5V to the power supply, then DI to D2 on the board.

Hope this is able to help someone else with the issue. I spent many hours going through forum threads and GitHub issues :)

odensc
 
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2019 2:31 pm

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by BigMike81 on Mon Dec 02, 2019 6:33 am

Hello,
so you didn't use any level shifter? Did you connect strip differently that I did?

I removed that line from Adafruit_NeoPixel.cpp, but it didn't help. :-(

BigMike81
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 21, 2019 4:41 am

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by odensc on Mon Dec 02, 2019 12:00 pm

I don't have a level shifter or resistor - just straight up connected to the board, and the strip powered with a 5V USB battery pack.

Here's an image of how I have it set it up (please ignore the wiring, I know :)

Image

Also do you mind sharing the code you're using?

odensc
 
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2019 2:31 pm

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by BigMike81 on Tue Dec 03, 2019 7:02 am

Hello,
I did try it your way, but it doesn't work :-/ Sometimes leds was on with randomly colors...
I am using RGBWstrandtest from examples library with LED_PIN changed to 2 and LED_COUNT to 13 (I have short strip).

Any idea?

Thank you.

BigMike81
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 21, 2019 4:41 am

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by BigMike81 on Tue Dec 03, 2019 12:42 pm

... I already had Arduino Mbed Core updated to 1.1.3.
Could the issue be that I am using SK6812 RGBW strip and not WS2812b? Or my board is faulty even BT works well?

Thank you.

BigMike81
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 21, 2019 4:41 am

Re: NeoPixel LED strip and Nano 33

by odensc on Sun Dec 08, 2019 6:10 pm

Hmm, it may have something to do with the SK6812. I don't have one around to test with otherwise I would check. FYI, the master branch of NeoPixelBus just got an update for Nano 33 support: https://github.com/Makuna/NeoPixelBus/issues/309 You could give that a try.

odensc
 
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2019 2:31 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.