Voting resources, early voting, and poll worker information - VOTE. ... Adafruit is open and shipping.
0

ssd1351 problem
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

ssd1351 problem

by rsrole on Wed May 13, 2020 12:45 pm

I posted this the other day on one of the other forums and no reply, so it probably was the wrong forum.

We use a nano and the 128x128 ssd1351 to display some info on our Nas product. It's the perfect combination of products for our needs. All was fine until we updated the ssd1351 library from 1.1.0 to 1.2.4. Now the text and drawing sizes are all messed up. It looks like the font is way bigger then in the 1.1.x library.

I changed to the newer Adafruit_SSD1351(SCREEN_WIDTH, SCREEN_HEIGHT, &SPI, CS_PIN, DC_PIN, RST_PIN); to get things going but no luck. So I tried the 'test.ino" and it has the same problem. Is there a command I'm missing to get this back to normal? I can always go back to the old library, but it would be nice to be up to date with the latest libraries. Just to give you more information, i found that 1.1.1 library works and things go south at 1.2.0. Hope that helps.

Thanks,
Russ

rsrole
 
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 5:49 pm

Re: ssd1351 problem

by adafruit_support_carter on Wed May 13, 2020 5:45 pm

Please post a photo of what the screen is looking like using the updated 1.2.4 library.

adafruit_support_carter
 
Posts: 17320
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: ssd1351 problem

by rsrole on Wed May 13, 2020 7:29 pm

SSD1351-1.1.1.jpg
SSD1351-1.1.1.jpg (109.89 KiB) Viewed 72 times


This is using library version 1.1.1 and it looks correct.

rsrole
 
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 5:49 pm

Re: ssd1351 problem

by rsrole on Wed May 13, 2020 7:30 pm

SSD1351-1.2.4.jpg
SSD1351-1.2.4.jpg (126.06 KiB) Viewed 71 times


This is using library version 1.2.4 and is not correct. It almost looks like it's confused about the number of pixels.

rsrole
 
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 5:49 pm

Re: ssd1351 problem

by adafruit_support_carter on Thu May 14, 2020 11:22 am

Thanks for the photo. We need to rule out it being anything with your specific sketch. Can you verify the same behavior using the example from the library:
https://github.com/adafruit/Adafruit-SS ... t/test.ino

adafruit_support_carter
 
Posts: 17320
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: ssd1351 problem

by rsrole on Thu May 14, 2020 1:50 pm

Yes, it does the same thing with the test.ino sketch

rsrole
 
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 5:49 pm

Re: ssd1351 problem

by adafruit_support_carter on Thu May 14, 2020 3:33 pm


adafruit_support_carter
 
Posts: 17320
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: ssd1351 problem

by rsrole on Wed Aug 26, 2020 7:48 pm

Any updates on this?

Thanks

rsrole
 
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 5:49 pm

Re: ssd1351 problem

by adafruit_support_carter on Wed Aug 26, 2020 8:17 pm

The issue was closed and attributed to using out dated libraries. Are you using all the latest versions of all libraries and dependencies and still seeing the issue? If so, feel free to comment in the issue thread:
https://github.com/adafruit/Adafruit-GF ... issues/288

adafruit_support_carter
 
Posts: 17320
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.