Adafruit is open and shipping! Let's build back better, together!
0

1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by MasonLev on Thu Nov 12, 2020 12:46 pm

I recently purchased the 1610.1" Display & Audio 1280x800 IPS for use in one of my mockups, and I am having some issues with it that I was hoping you could help me with.

I connected up the screen and board and with a 9v power supply and HDIM from my laptop. I was able to get the screen LED’s to light up twice by unplugging and re-plugging that connector at the back of the screen and holding it into place. I was able to get the home screen where I could select the source once, but when I moved the board I lost the connection and haven’t been able to get anything to turn back on again since.

I have tried unplugging power, then unplugging all the connections and re-plugging them back again, as well as different combinations on the control panel. I also tried different power pins to see if it was set to too low for the 9v power supply but without any effect.

Any help you can give me would be much appreciated. I have a deadline for a review coming up and I need this up and running for it. I attached a few images below of the set up in case you see anything off. Thank you for your time!
Attachments
Buttons.jpg
Buttons.jpg (585.71 KiB) Viewed 98 times
Screen Connector.jpg
Screen Connector.jpg (479.96 KiB) Viewed 98 times
Board Set Up.jpg
Board Set Up.jpg (817.72 KiB) Viewed 98 times

MasonLev
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 04, 2014 1:42 am

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by MasonLev on Mon Nov 23, 2020 1:52 pm

Bump

MasonLev
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 04, 2014 1:42 am

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by adafruit_support_carter on Tue Nov 24, 2020 5:04 pm

when I moved the board I lost the connection and haven’t been able to get anything to turn back on again since.

Lost connection between your laptop and the driver board? Or lost connection between the driver board the display?

adafruit_support_carter
 
Posts: 17777
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by MasonLev on Tue Nov 24, 2020 7:42 pm

Driver board to the Display from what I can tell. When I could get a signal to the display, the driver board would not recognize the display at all.

MasonLev
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 04, 2014 1:42 am

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by adafruit2 on Wed Nov 25, 2020 1:26 pm

check the slim metal connector going to the display, if that got loose the display wont come up.

adafruit2
Site Admin
 
Posts: 19499
Joined: Fri Mar 11, 2005 7:36 pm

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by MasonLev on Wed Nov 25, 2020 6:32 pm

I tried that and still nothing. When I get it to plant firmly into the slot, the LEDs come up on occasion (not regularly), and no display image. Not even the "No Signal" display.

MasonLev
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 04, 2014 1:42 am

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by adafruit2 on Thu Nov 26, 2020 12:51 pm

ok email support@adafruit for a new display

adafruit2
Site Admin
 
Posts: 19499
Joined: Fri Mar 11, 2005 7:36 pm

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by MasonLev on Mon Nov 30, 2020 7:26 pm

Understood. Is there a case number I should put in the email?

MasonLev
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 04, 2014 1:42 am

Re: 1694 - 10.1" Display & Audio Won't Turn On

by adafruit2 on Mon Nov 30, 2020 7:54 pm

you can link to this thread, thnx!

adafruit2
Site Admin
 
Posts: 19499
Joined: Fri Mar 11, 2005 7:36 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.