Voting resources, early voting, and poll worker information - VOTE. ... Adafruit is open and shipping.
0

wave shield - won't play music
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

wave shield - won't play music

by efeigenbaum on Sun May 03, 2020 2:38 pm

Hi. I need some help. I am trying to play music from an SD card using the audio shield for my arduino uno. I converted a file from an mpeg in iTunes to a wave file. When I run the daphc example file from the WaveHC library - I get the following error message:

Playing _S~1.WAVDVOLUME must be set to non-zero in WaveHC.h
Not a valid WAV

What might I be doing wrong and how might I fix it?''

I think my SD card is formatted correctly, but I am sort of new to this.

Thanks.

efeigenbaum
 
Posts: 61
Joined: Fri Feb 24, 2017 3:23 pm

Re: wave shield - won't play music

by kevinjwalters on Wed Jun 10, 2020 8:35 pm

Did you try this with other samples to see if they work ok? The ones in https://github.com/adafruit/WaveHC/tree/master/ (look in the Files For Examples sub directory) look like a good starting point as they are ancillary files in the library's repository.

kevinjwalters
 
Posts: 741
Joined: Sun Oct 01, 2017 3:15 pm

Re: wave shield - won't play music

by efeigenbaum on Thu Jun 11, 2020 5:42 am

I finally found some files that work. Thanks.

efeigenbaum
 
Posts: 61
Joined: Fri Feb 24, 2017 3:23 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.