0

No Boot, only 5vdc light
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

No Boot, only 5vdc light

by Dinosaur1946 on Thu Mar 28, 2019 9:48 am

Hi All
Have just received the second BBB's Rev.C from Adafruit and as I did on the first, I erased the MMCBLK1 so that it would
not boot on it and not interfere with the libpruio.
Used a good uSD and did: sudo dd if=/dev/zero bs=512 count=1024 of=/dev/mmcblk1

Once that was completed, sudo reboot.
However, the only light that was On and stayed on was the 5vdc power adapter.
Usually after a few sec's delay all 4 led's come on and the sequence starts.
Nothing, no amount of button pressing will bring it back to life.
Have of course confirmed the uSD on the other unit and all is ok.
The unit has not even had any connections other then the power.

Is this a warranty issue, how do I even go about that ?

Regards
Dinosaur

Does anyone have any suggestions (other then the garbage bin) as to how this "New" unit can be
recovered.

Dinosaur1946
 
Posts: 2
Joined: Thu Mar 28, 2019 9:32 am

Re: No Boot, only 5vdc light

by Dinosaur1946 on Thu Mar 28, 2019 1:44 pm

Hi All

Problem solved.
By writing a Etcher console image, the BBB recognised it and booted.
Every time there after, my gui images loaded again.
So obviously something gets written with the console image that allows
future booting from other images.

Regards

Dinosaur1946
 
Posts: 2
Joined: Thu Mar 28, 2019 9:32 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.