0

MicroSD card stopped working within 15 minutes
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
Talk about Adafruit Raspberry Pi® accessories! Please do not ask for Linux support, this is for Adafruit products only! For Raspberry Pi help please visit: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/
Please be positive and constructive with your questions and comments.

MicroSD card stopped working within 15 minutes

by vano on Sat Dec 09, 2017 9:55 pm

I recently purchased MicroSC with Noobs 2.0 on it: https://www.adafruit.com/product/3259.
I got it along with Raspberry PI Zero W. I put it into PI Zero and started the device. It booted fine but refused to identify any network interfaces (separate post here: viewtopic.php?f=45&t=127797).
Since I have PI 3 too I tried to swap SD cards to see if the issue is in software or hardware. I was able to boot PI 3 with this SD card. After that I tried to put the card back into PI Zero but it stopped booting. Though, it does boot up with the my old SD card that I took from PI 3. Seems like the new SD card stopped working.
How can I check whether the card had died? If it did, can I replace it since it was less than 30 days since I purchased it?

vano
 
Posts: 8
Joined: Thu Nov 30, 2017 1:39 am

Re: MicroSD card stopped working within 15 minutes

by vano on Tue Dec 12, 2017 1:01 am

Reformatting SD card and installing latest RASPBIAN solved the issue.

vano
 
Posts: 8
Joined: Thu Nov 30, 2017 1:39 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.