Adafruit Industries, Essential service and business: NYC – Executive Order 202.6 - Read more.
0

Adafruit not receiving data
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.
Please be positive and constructive with your questions and comments.

Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Fri Mar 13, 2020 4:51 pm

I am using an Arduino mega connected to the SIM 7000A modem, I publish data from the arduino to the adafruit io like pressure values, temperature and other things. It has been working ever since all of a sudden it just stopped working and its not sending data at all to adafruit even though there's connection. I thought it was originally a sim card problem but i checked with hologram and its not, I don't know if something happened to the server or not because I did not change anything to the code or the setup. I have even changed modems and arduinos.

Any insite??

Thanks

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by adafruit_support_carter on Fri Mar 13, 2020 6:21 pm

What kind of AIO account do you have? Maybe you're hitting a rate limit with the free account? Although that should have happened a while ago.

adafruit_support_carter
 
Posts: 14872
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Fri Mar 13, 2020 7:05 pm

adafruit_support_carter wrote:What kind of AIO account do you have? Maybe you're hitting a rate limit with the free account? Although that should have happened a while ago.


I actually have an IO+ account so I don't think I hit a limit, it was also working maybe 6 days ago and suddenly stopped even when nothing was changed at all, sim cards have been swapped, boards too, which makes me believe its a problem from adafruit

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by adafruit_support_carter on Fri Mar 13, 2020 8:34 pm

What if you try the basic pub example from the library?
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... 00_publish

Does that also not seem to post?

adafruit_support_carter
 
Posts: 14872
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Fri Mar 13, 2020 8:39 pm

adafruit_support_carter wrote:What if you try the basic pub example from the library?
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... 00_publish

Does that also not seem to post?


I will try that as soon as I'm with my Arduino,
I have three units, two of those units are constantly sending data as they should, but on the third one it suddenly just stopped and all three units have the same exact code

So I don't know what could be causing this

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by OneH2 on Sat Mar 14, 2020 9:14 am

Alfredfoby wrote:
adafruit_support_carter wrote:What if you try the basic pub example from the library?
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... 00_publish

Does that also not seem to post?


I will try that as soon as I'm with my Arduino,
I have three units, two of those units are constantly sending data as they should, but on the third one it suddenly just stopped and all three units have the same exact code

So I don't know what could be causing this


I tried it and even that one doesn't work, I haven't changed anything in the code or anything so I don't know, Please help.

OneH2
 
Posts: 1
Joined: Wed Dec 04, 2019 12:33 pm

Re: Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Sat Mar 14, 2020 11:37 am

Alfredfoby wrote:
adafruit_support_carter wrote:What if you try the basic pub example from the library?
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... 00_publish

Does that also not seem to post?


I will try that as soon as I'm with my Arduino,
I have three units, two of those units are constantly sending data as they should, but on the third one it suddenly just stopped and all three units have the same exact code

So I don't know what could be causing this


I believe something may have altered my account or something because it just suddenly stopped when nothing was changed

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by adafruit_support_carter on Sat Mar 14, 2020 11:56 am

But to only the one unit? The others are still posting OK?

adafruit_support_carter
 
Posts: 14872
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Sat Mar 14, 2020 12:06 pm

adafruit_support_carter wrote:But to only the one unit? The others are still posting OK?


Yes the others are still posting OK, these units haven't been altered in a long time, all have the same code, and are still running fine, one of them just isn't receiving data on adafruit

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by adafruit_support_carter on Sat Mar 14, 2020 1:46 pm

Do you get any errors when running the basic example sketch?

adafruit_support_carter
 
Posts: 14872
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Adafruit not receiving data

by Alfredfoby on Sat Mar 14, 2020 1:48 pm

adafruit_support_carter wrote:Do you get any errors when running the basic example sketch?


No I don't, I just don't see anything being published on adafruit io

Alfredfoby
 
Posts: 9
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:59 am

Re: Adafruit not receiving data

by adafruit_support_carter on Sat Mar 14, 2020 3:12 pm

And the serial prints continue to output?
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... sh.ino#L62

Try capturing the return from the publish call and printing it:
https://github.com/adafruit/Adafruit_IO ... sh.ino#L64

adafruit_support_carter
 
Posts: 14872
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.