🎁📬❄️📦 Holiday Shipping Deadlines are approaching! International customers and domestic ground - get your orders in 12/9/2020 📦❄️📬🎁
0

IO UI Updated - feedback and issues
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.
Please be positive and constructive with your questions and comments.

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by cjdshaw on Wed Nov 18, 2020 7:45 am

It's a small issue, but when a line in a graph changes direction sharply, the thickness makes it appear that it's overshot. For example, this value is going between 0 and 1, but the spikes make it look like it's gone negative
Screenshot 2020-11-18 at 11.41.02.png
Screenshot 2020-11-18 at 11.41.02.png (7.64 KiB) Viewed 33 times

cjdshaw
 
Posts: 55
Joined: Mon May 08, 2017 4:04 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by jwcooper on Wed Nov 18, 2020 12:19 pm

biggles4808 wrote:Not sure if the latest version is live yet but the date filtering on individual data feeds is still not working. Black screen when apply filters is clicked. Trying to just filter for the last 7 days


I'll make it more robust, including hints on formatting (and allow more formats), but in the meantime, dates formatted as such should work: 2020-11-19T11:17

jwcooper
 
Posts: 732
Joined: Tue May 01, 2012 9:08 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by cjdshaw on Wed Nov 18, 2020 1:04 pm

jwcooper wrote:
biggles4808 wrote:Not sure if the latest version is live yet but the date filtering on individual data feeds is still not working. Black screen when apply filters is clicked. Trying to just filter for the last 7 days


I'll make it more robust, including hints on formatting (and allow more formats), but in the meantime, dates formatted as such should work: 2020-11-19T11:17


It may be a locale thing, but the page won't let me use ISO8601 formatting. It's locked to dd/mm/yyyy hh:mm, (I'm in the UK) including when I use the calendar widgets
Screenshot 2020-11-18 at 17.01.46.png
Screenshot 2020-11-18 at 17.01.46.png (25.83 KiB) Viewed 30 times

cjdshaw
 
Posts: 55
Joined: Mon May 08, 2017 4:04 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by jwcooper on Wed Nov 18, 2020 1:35 pm

cjdshaw wrote:
jwcooper wrote:
biggles4808 wrote:Not sure if the latest version is live yet but the date filtering on individual data feeds is still not working. Black screen when apply filters is clicked. Trying to just filter for the last 7 days


I'll make it more robust, including hints on formatting (and allow more formats), but in the meantime, dates formatted as such should work: 2020-11-19T11:17


It may be a locale thing, but the page won't let me use ISO8601 formatting. It's locked to dd/mm/yyyy hh:mm, (I'm in the UK) including when I use the calendar widgets
Screenshot 2020-11-18 at 17.01.46.png


Oh, this is a browser issue as well. I see the calendar widgets in chrome, but not firefox. Thanks for the screenshot. Will get this fixed asap.

jwcooper
 
Posts: 732
Joined: Tue May 01, 2012 9:08 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by biggles4808 on Wed Nov 18, 2020 2:45 pm

As it happens, I am also in the UK, so you might be right and it is a format issue. Also, I am using Chrome.

Cheers

David

biggles4808
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 12:20 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by tomtheriverguide on Wed Nov 18, 2020 8:30 pm

I have had text display issues with the 'gauge' type block on my iPhone like others seem to be having.

Otherwise, the changes that I have seen are more aesthetically pleasing to my eye.
Attachments
IO - Mobile Thermostat.jpg
IO - Mobile Thermostat.jpg (101.75 KiB) Viewed 19 times

tomtheriverguide
 
Posts: 5
Joined: Mon Mar 13, 2017 2:41 am

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by jwcooper on Thu Nov 19, 2020 12:06 pm

biggles4808 wrote:As it happens, I am also in the UK, so you might be right and it is a format issue. Also, I am using Chrome.

Cheers

David


As a follow-up, I'm unable to reproduce this issue thus far.

I've been testing in chrome with an en_GB.UTF-8 locale. I can reproduce everything visually, but no errors thrown when filtering.

jwcooper
 
Posts: 732
Joined: Tue May 01, 2012 9:08 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by jwcooper on Thu Nov 19, 2020 12:10 pm

cjdshaw wrote:
jwcooper wrote:
biggles4808 wrote:Not sure if the latest version is live yet but the date filtering on individual data feeds is still not working. Black screen when apply filters is clicked. Trying to just filter for the last 7 days


I'll make it more robust, including hints on formatting (and allow more formats), but in the meantime, dates formatted as such should work: 2020-11-19T11:17


It may be a locale thing, but the page won't let me use ISO8601 formatting. It's locked to dd/mm/yyyy hh:mm, (I'm in the UK) including when I use the calendar widgets
Screenshot 2020-11-18 at 17.01.46.png


Oh right, this is due to chrome enabling support for datetime-local input types, and firefox not supporting that on desktop yet. I think all of that should work now, in that particular formatting, as the browser will submit the iso8601 format properly for you.

jwcooper
 
Posts: 732
Joined: Tue May 01, 2012 9:08 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by ArdLab on Fri Nov 20, 2020 10:59 am

As a new user I'm having some trouble with dashboards on my Iphone.
Dashboard on my Mac (Chrome/Safari) are working fine.
A line chart on the dashboard completely blacks out my Iphone screen, a dashboard with 2 swicthes works fine on the Iphone.
Any help would be appreciated.

ArdLab
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 23, 2016 3:14 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by sahillyard on Fri Nov 20, 2020 2:34 pm

You might want to reconsider the font used in the floating text boxes used with the graphs. The dark blue font that contains the data on a black background is difficult to read.
Thanks

sahillyard
 
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2017 10:25 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by ArdLab on Fri Nov 20, 2020 3:12 pm

The screen goes entirely black, all objects are invisible, hard to believe it would be a font issue but thanks anyway for the suggestion.

ArdLab
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 23, 2016 3:14 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by cjdshaw on Fri Nov 20, 2020 3:34 pm

ArdLab wrote:As a new user I'm having some trouble with dashboards on my Iphone.
Dashboard on my Mac (Chrome/Safari) are working fine.
A line chart on the dashboard completely blacks out my Iphone screen, a dashboard with 2 swicthes works fine on the Iphone.
Any help would be appreciated.

It completely blanks the screen? Do you have the Safari address bar at the top? What about the Adafruit toolbar? If there's anything on screen, a screenshot would be useful. What version of iOS are you using?

cjdshaw
 
Posts: 55
Joined: Mon May 08, 2017 4:04 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by cjdshaw on Fri Nov 20, 2020 3:37 pm

sahillyard wrote:You might want to reconsider the font used in the floating text boxes used with the graphs. The dark blue font that contains the data on a black background is difficult to read.
Thanks

Do you mean in light (non-dark) mode? The dark mode floating boxes are easy to read for me, but the issue is more that in light mode, the floating box bg is still dark, making lots of the text hard to read, particularly the purple one
Screenshot 2020-11-20 at 19.36.20.png
Screenshot 2020-11-20 at 19.36.20.png (57.47 KiB) Viewed 11 times

cjdshaw
 
Posts: 55
Joined: Mon May 08, 2017 4:04 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by ArdLab on Fri Nov 20, 2020 5:49 pm

Image
Iphone XR iOS13.3.1
Last edited by ArdLab on Fri Nov 20, 2020 6:07 pm, edited 1 time in total.

ArdLab
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 23, 2016 3:14 pm

Re: IO UI Updated - feedback and issues

by brubell on Fri Nov 20, 2020 5:51 pm

ArdLab wrote:Image
Iphone XR iOS13.3.1

Hi, this image did not link properly

brubell
 
Posts: 1116
Joined: Fri Jul 17, 2015 10:33 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.