Adafruit is open and shipping! Let's build back better, together!
0

Odd Matrix Portal Behavior -- Data Signal Corruption or Powe
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Odd Matrix Portal Behavior -- Data Signal Corruption or Powe

by brendanm720 on Fri Nov 20, 2020 6:13 pm

Quick Question -- My Matrix Portal and LED Matrix from AdaBox 16 has developed some odd behavior.

When it's handled, the top half (with the Matrix Portal off to the right side) will change colors (e.g. cyan turns green, white turns red or yellow). It goes away if I fiddle with the Matrix Portal and place it in exactly the correct place.

Any ideas where I should start troubleshooting?

Thanks!

-Brendan

brendanm720
 
Posts: 15
Joined: Wed Nov 28, 2018 6:23 pm

Re: Odd Matrix Portal Behavior -- Data Signal Corruption or

by dastels on Fri Nov 20, 2020 9:24 pm

Sounds like a connection issue. Inspect the soldering on the matrix connector (on the portal).

Post a clear photo if you can for more eyes on it.

Dave

dastels
 
Posts: 4135
Joined: Tue Oct 20, 2015 3:22 pm

Re: Odd Matrix Portal Behavior -- Data Signal Corruption or

by brendanm720 on Mon Nov 23, 2020 9:47 am

Thank you, Dave. I'll have a look at it and report back.

Also, something I've noticed is there is some "play" in the plastic part of the connector on the back of the matrix portal... I'm not sure if that has any bearing on anything or not.

Thanks again!

brendanm720
 
Posts: 15
Joined: Wed Nov 28, 2018 6:23 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.