Due to high demand expect some shipping delays at this time, orders may not ship for 1-2 business days.
0

Mac won't load board
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Mac won't load board

by lindsayrgwatt on Sun Nov 21, 2021 1:52 pm

Hey folks,

I'm wondering if anyone can offer advice on what to do here.

I can connect my Adafruit EyeLights LED Glasses Driver board to my Mac (2019 mac; OS 12.0.1) and the board will power up/glasses light up but I do not see a device load in the finder.

I can see the device by running
Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
ioreg -p IOUSB -l -w0
in the terminal but the device doesn't show in the finder. (output below).

I've also made sure that the USB cable isn't an issue; I've used the same one that worked for my Box 019 Macropad.

Any advice? I want to play with this think but have no idea how to get it to mount so that I can tweak the code.

Thanks!



Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
+-o LED Glasses Driver nRF52840@14200000  <class AppleUSBDevice, id 0x101345073, registered, matched, active, busy 0 (1 ms), retain 14>
        {
          "sessionID" = 736086984729051
          "idProduct" = 33037
          "iManufacturer" = 1
          "bDeviceClass" = 239
          "bMaxPacketSize0" = 64
          "bcdDevice" = 256
          "iProduct" = 2
          "iSerialNumber" = 3
          "bNumConfigurations" = 1
          "Bus Power Available" = 250
          "USB Address" = 1
          "Built-In" = No
          "locationID" = 337641472
          "bDeviceSubClass" = 2
          "bcdUSB" = 512
          "USB Product Name" = "LED Glasses Driver nRF52840"
          "PortNum" = 2
          "non-removable" = "no"
          "kUSBSerialNumberString" = "3A92F6C963784F9E"
          "bDeviceProtocol" = 1
          "AppleUSBAlternateServiceRegistryID" = 4315172977
          "IOCFPlugInTypes" = {"9dc7b780-9ec0-11d4-a54f-000a27052861"="IOUSBHostFamily.kext/Contents/PlugIns/IOUSBLib.bundle"}
          "IOPowerManagement" = {"DevicePowerState"=0,"CurrentPowerState"=3,"CapabilityFlags"=65536,"MaxPowerState"=4,"DriverPowerState"=3}
          "Device Speed" = 1
          "USB Vendor Name" = "Adafruit"
          "idVendor" = 9114
          "kUSBCurrentConfiguration" = 1
          "IOGeneralInterest" = "IOCommand is not serializable"
          "kUSBProductString" = "LED Glasses Driver nRF52840"
          "USB Serial Number" = "3A92F6C963784F9E"
          "kUSBVendorString" = "Adafruit"
          "IOClassNameOverride" = "IOUSBDevice"
        }

lindsayrgwatt
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 27, 2012 1:57 pm

Re: Mac won't load board

by scottellsworth on Wed Nov 24, 2021 4:01 am

Edited:

I thought I had the same problem, but I was not double pressing reset quickly enough. After correctly reseting:

scott@sparkly ~ % ls -la /Volumes/GLASSESBOOT
total 3735
drwxrwxrwx@ 1 scott staff 2048 Nov 24 00:01 .
drwxr-xr-x 6 root wheel 192 Nov 24 00:01 ..
drwxrwxrwx 1 scott staff 512 Nov 24 00:01 .fseventsd
-rwxrwxrwx 1 scott staff 1908736 Aug 29 22:19 CURRENT.UF2
-rwxrwxrwx 1 scott staff 108 Aug 29 22:19 INDEX.HTM
-rwxrwxrwx 1 scott staff 267 Aug 29 22:19 INFO_UF2.TXT

scottellsworth
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 24, 2021 6:40 pm

Re: Mac won't load board

by lindsayrgwatt on Wed Nov 24, 2021 11:47 pm

Thank you! This was exactly what I was doing wrong and now I've got it working.

...I know what I'm thankful for this Thanksgiving! Appreciate the help.

lindsayrgwatt
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 27, 2012 1:57 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.