0

Hallowing No Longer Working
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Hallowing No Longer Working

by rickbolla on Mon Oct 01, 2018 10:48 am

I received the Hallowing in ADABOX009. I plugged in into my Mac and the demo sketch ran fine. I then set up the Arduino IDE and upload the Graphics test code from the Hallowing Overview. This started running, but then stopped. The screen is blank. The reset button does nothing except blink the red light. The Hallowing not longer connects to a port on the Mac. Also tried connecting on a Raspberry Pi. Tried different cables. The Hallowing appears dead. Did I do something to cause this? How do I go about troubleshooting to see if the Hallowing is still OK?

Thanks

rickbolla
 
Posts: 4
Joined: Sat Oct 25, 2014 3:19 pm

Re: Hallowing No Longer Working

by adafruit_support_carter on Mon Oct 01, 2018 1:56 pm

First, let's see if you can get the board into bootloader mode. Try this:
https://learn.adafruit.com/adafruit-hal ... -mode-38-4
and see if you can get the folder HALLOWBOOT to show up.

adafruit_support_carter
 
Posts: 11033
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Hallowing No Longer Working

by rickbolla on Mon Oct 01, 2018 7:48 pm

I was able to get the board into bootloader mode and uploaded the Spooky Eye UF2 file. After that, I was able to compile and uploaded sketches to the Hallowing.

rickbolla
 
Posts: 4
Joined: Sat Oct 25, 2014 3:19 pm

Re: Hallowing No Longer Working

by adafruit_support_carter on Mon Oct 01, 2018 9:04 pm

There was probably just something wrong with the firmware or the program it was trying to run. If it happens again, this same process can be used to recover.

adafruit_support_carter
 
Posts: 11033
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Hallowing No Longer Working

by keithrule on Wed Oct 10, 2018 11:03 pm

I'm having similar problem. I can download a sketch but it doesn't appear to run. I've put it in bootloader mode and can load the UF2 files. This gets it back to the moving eye demo. However when I load any sketch (such as full_test), it compiles and downloads but all I get back from the serial monitor is:

Reading Manuf ID
JEDEC ID: 0x0
Manuf: 0x0 Device: 0x0

Any ideas would be appreciated.

Thanks

keithrule
 
Posts: 1
Joined: Sun Sep 17, 2017 1:49 pm

Re: Hallowing No Longer Working

by adafruit_support_carter on Thu Oct 11, 2018 11:10 am

@keithrule Please start a new thread for your issue.

adafruit_support_carter
 
Posts: 11033
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.