0

Pygamer non-functional out of the box
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Pygamer non-functional out of the box

by Zanthy on Mon Jul 01, 2019 4:58 pm

I received Adabox 12. I took out the pygamer and plugged it in after assembly and all I get is a pulsing red LED. Nothing comes up on my computer stating that it is trying to connect and no Pygamer drive shows up. I have tried pressing the reset button to no avail. All I get is a black screen, the LEDs on the front are solid red, and the red LED next to the USB connection is pulsing. I have tried multiple different USB cables and computers, and the issue all points to the Pygamer. Please help.

Zanthy
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 29, 2014 3:19 pm

Re: Pygamer non-functional out of the box

by adafruit_support_carter on Mon Jul 01, 2019 5:15 pm

The LED color pattern you described is what the bootloader will do when there is USB trouble. So we know the bootloader is at least installed and working.

Can you verify the USB cables work using some other devices? Make sure they can pass data and are not charge only cables.

adafruit_support_carter
 
Posts: 12958
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Re: Pygamer non-functional out of the box

by Zanthy on Tue Jul 02, 2019 2:18 am

Oh my I feel silly! A charge only cable ended up in my stash. I usually have those clearly marked. Had to dig for another one but I am now happily gaming away, thanks!

Zanthy
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 29, 2014 3:19 pm

Re: Pygamer non-functional out of the box

by adafruit_support_carter on Tue Jul 02, 2019 12:56 pm

Yeah! Glad it was that simple. Thanks for letting us know.

adafruit_support_carter
 
Posts: 12958
Joined: Tue Nov 29, 2016 2:45 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.