Due to high demand, expect some shipping delays at this time - orders may not ship for up to 2-3 business days.
0

2 Raspberry Pi Pico giving different errors
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

2 Raspberry Pi Pico giving different errors

by neveregret on Fri May 13, 2022 7:43 am

Hi, I have 2 raspberry pi pico. I am trying to use them with CircuitPython. I have ethernet module W5500. Lets say one is Pico A and the other one Pico B.
Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
import digitalio
import board
import busio
from digitalio import DigitalInOut
from adafruit_wiznet5k.adafruit_wiznet5k import WIZNET5K
import adafruit_wiznet5k.adafruit_wiznet5k_socket as socket
import adafruit_requests as requests

spi_bus = busio.SPI(board.GP10, MOSI=board.GP11, MISO=board.GP12)
cs = digitalio.DigitalInOut(board.GP13)

TEXT_URL = "http://wifitest.adafruit.com/testwifi/index.html"
JSON_GET_URL = "http://httpbin.org/get"
JSON_POST_URL = "http://httpbin.org/post"
response = None
print("Fetching text from %s" % TEXT_URL)
eth = WIZNET5K(spi_bus,cs,dhcp_timeout=3)
requests.set_socket(socket, eth)
while True:
    while not response:
        try:
            print("sa")
            response = requests.get(TEXT_URL)
            print("Text Response: ", response.text)
        except AssertionError as error:
            print("Request failed, retrying...\n", error)
           

I can use this code with Pico A but I can't use it with Pico B. It gives,
Code: Select all | TOGGLE FULL SIZE
AssertionError: Chip not reset properly!
.
Pico connection for both of them =>
GPI10 -> SCLK
GP11 -> MOSI
GP12 -> MISO
GP13 -> NSS (CS)
GP15 -> NRESET
V -> 3.3V
GND -> GND

neveregret
 
Posts: 8
Joined: Mon Sep 27, 2021 10:28 am

Re: 2 Raspberry Pi Pico giving different errors

by mikeysklar on Fri May 13, 2022 2:29 pm

Is it the same W5500 module you are moving between the two Picos?

Can you confirm the CircuitPython version and libraries in lib/ are the same release? The bootloader should be a non-issue since that is burned into the Picos.

Can you post a photo of the wiring / soldering on the Pico <--> W5500.

mikeysklar
 
Posts: 7469
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:10 pm

Re: 2 Raspberry Pi Pico giving different errors

by neveregret on Sat May 14, 2022 2:18 am

mikeysklar wrote:Is it the same W5500 module you are moving between the two Picos?

Can you confirm the CircuitPython version and libraries in lib/ are the same release? The bootloader should be a non-issue since that is burned into the Picos.

Can you post a photo of the wiring / soldering on the Pico <--> W5500.


I have one W5500 so I am using same ethernet module for both of them. 7.2.0 working with W5500 and 7.2.5 not working with W5500 . 7.2.5 is using adafruit-circuitpython -bundle-7.x-mpy20220426 and 7.2.0 is using adafruit-circuitpython -bundle-7.x-mpy20220326 . 7.2.0 is working with W5500 but 7.2.5 is not working. 7.2.0 is using some of the adafruit-circuitpython -bundle-7.x-mpy20220426 (asyncio lib). I have low level coding but In my opinion my Pico B (7.2.5 ) might be broke or something.

Here is my wiring :

Screen Shot 2022-05-14 at 09.08.18.png
Screen Shot 2022-05-14 at 09.08.18.png (374.6 KiB) Viewed 21 times
Attachments
photo1652508593.jpeg
photo1652508593.jpeg (96.11 KiB) Viewed 21 times
photo1652508608.jpeg
photo1652508608.jpeg (147.62 KiB) Viewed 21 times

neveregret
 
Posts: 8
Joined: Mon Sep 27, 2021 10:28 am

Re: 2 Raspberry Pi Pico giving different errors

by mikeysklar on Sun May 15, 2022 6:04 pm

Thank you for the photos.

If you put CircuitPython 7.2.0 with the same libraries on both Picos (running the same example code) does the issue go away? That would confirm if this is a software problem.

mikeysklar
 
Posts: 7469
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:10 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.