Due to high demand expect some shipping delays at this time, orders may not ship for 1-2 business days.
0

Unresponsive Funhouse after Wippersnapper Install
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.
Please be positive and constructive with your questions and comments.

Unresponsive Funhouse after Wippersnapper Install

by benczech212 on Wed Nov 24, 2021 5:39 pm

Hello,

I recently attempted to use the WhipperSnapper platform on my Adafruit Funhouse. I followed this guide: https://learn.adafruit.com/quickstart-adafruit-io-wippersnapper/welcome-to-wippersnapper but now my board is unresponsive. It does not reset when I press the reset button, nor when I hold BOOT and press reset. I cannot see the device in Windows as a storage device or as a COM device, nor can Chrome see the device when I attempt to connect.

Suggestions?

benczech212
 
Posts: 15
Joined: Mon Dec 11, 2017 7:18 am

Re: Unresponsive Funhouse after Wippersnapper Install

by mikeysklar on Fri Nov 26, 2021 4:40 pm

When you unplug the Funhouse and plug it back in then use the sequence to get into ROM bootloader does that help?

To enter ROM bootloader mode, hold down DFU button while clicking reset button mentioned above.


Does any COM port show up on Windows even if the mounted device does not appear?

mikeysklar
 
Posts: 6241
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:10 pm

Re: Unresponsive Funhouse after Wippersnapper Install

by benczech212 on Mon Nov 29, 2021 1:10 pm

Progress,

I unplugged the device, plugged it in (nothing detected), then healed down the BOOT button and pressed RESET with BOOT still down. I don't see a storage device, but I do see it as a COM device now. How should I proceed?

Thanks!

benczech212
 
Posts: 15
Joined: Mon Dec 11, 2017 7:18 am

Re: Unresponsive Funhouse after Wippersnapper Install

by mikeysklar on Mon Nov 29, 2021 7:01 pm

Good enough. All we need is a COM port. It sounds as though the bootloader is stuck on your Funhouse so you will need to reload it. It is a four step process that is well documented here.

https://learn.adafruit.com/adafruit-fun ... bootloader

mikeysklar
 
Posts: 6241
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:10 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.


cron