Due to high demand expect some shipping delays at this time, orders may not ship for 1-2 business days.
0

beta5 boot loops on metro m4 airlift
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.
Please be positive and constructive with your questions and comments.

beta5 boot loops on metro m4 airlift

by jerryn on Sat Aug 21, 2021 6:02 am

I just tried using beta.5 on a metro-M4-ailrlift.
It appears to just reboot continuously.

I reverted it to beta.0 and it is working normally. I don't have beta.1-4 to try...

jerryn
 
Posts: 1583
Joined: Sat Sep 14, 2013 9:05 am

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by SandPig on Sat Aug 21, 2021 1:23 pm

I just dropped beta.5 on my MetroM4 and am getting
10:12:41.822 -> No ESP32 module detected!Please upgrade the firmware on the ESP module to the latest version.

I was going to start digging into the upgrade process before I posted, but I might as well raise the flag now in the event that it's related.
I'm might try to find an older version first to see if I can recreate your experience

SandPig
 
Posts: 44
Joined: Sun Sep 10, 2017 8:25 am

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by SandPig on Sun Aug 22, 2021 1:21 am

updated to NINA_W102-1.7.4.bin, wiped storage, reloaded beta.5 and same issue.
boot loop every 18 seconds with an "upgrade" serial output

SandPig
 
Posts: 44
Joined: Sun Sep 10, 2017 8:25 am

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by brubell on Mon Aug 23, 2021 9:40 am

We've had a few reports of beta.5 having issues. I'm looking into this today and have reverted the downloads page to link to the beta.3 firmware for now.

Thank you for your report, it helps us collect data and fix issues.

brubell
 
Posts: 1563
Joined: Fri Jul 17, 2015 10:33 pm

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by SandPig on Mon Aug 23, 2021 9:45 pm

I missed the rollback to beta.3, but beta.6 seems to be working great (after a couple of resets) with an onboard LED test
woohoo!

SandPig
 
Posts: 44
Joined: Sun Sep 10, 2017 8:25 am

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by jerryn on Tue Aug 24, 2021 6:04 am

Beta.6 is working for me.
Thank you!

jerryn
 
Posts: 1583
Joined: Sat Sep 14, 2013 9:05 am

Re: beta5 boot loops on metro m4 airlift

by SandPig on Wed Aug 25, 2021 10:07 am

SandPig wrote:I missed the rollback to beta.3, but beta.6 seems to be working great (after a couple of resets) with an onboard LED test
woohoo!


either something changed on the backend in the past couple of days that's causing an issue with beta.6 or I was too hasty with my testing (load uf2 + blink LED once = success... super rigorous) , but beta.6 would connect and then drop offline. I updated to beta.7 and have a similar experience. Serial shows a PING after every blue LED pulse, then it's connected for a split second, then offline/blue led again.
I'll start a new beta.7/MetroAirlift thread on this.
I apologize for providing an incorrect status on one of these board/code combinations. Bad info is worse that no info, imo

SandPig
 
Posts: 44
Joined: Sun Sep 10, 2017 8:25 am

Please be positive and constructive with your questions and comments.