LED state inverted?

adafruit.io wippersnapper BETA support, discussions, and more!

Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.
Locked
User avatar
mrbubba
 
Posts: 8
Joined: Sun Jan 07, 2018 4:39 pm

LED state inverted?

Post by mrbubba »

The state shown for LED components and what happens on the device appears to be inverted. "Feeds" page also shows LEDb with a value of 0 (and LED is 1). Is this intended?
Data in the packet when moving the switch to "On" is:
D [0x44], 2 [0x32], [0x12], [0x01], 1 [0x31]
which seems to confirm that a value of 1 is being received by the device, yet the LED goes out.
When moving to "Off" the packet as expected contains:
D [0x44], 2 [0x32], [0x12], [0x01], 0 [0x30]
but the LED turns on.
AdafruitIO_LEDstatus.png
AdafruitIO_LEDstatus.png (621.17 KiB) Viewed 69 times

User avatar
brubell
 
Posts: 1744
Joined: Fri Jul 17, 2015 10:33 pm

Re: LED state inverted?

Post by brubell »

This functionality is expected and documented for the ESP8266. This inverted LED state is only for the ESP8266, it's because of how the Feather ESP8266's LED is wired internally. I noted this in the guide (https://learn.adafruit.com/adafruit-fea ... 3110605-26).

I've filed an issue directly on our issue tracker here, https://github.com/adafruit/Adafruit_Wi ... issues/229

Locked
Forum rules
If you're posting code, please make sure your code does not include your Adafruit IO Active Key or WiFi network credentials.

Return to “Adafruit IO Wippersnapper Beta”