0

WebIDE refused to connect
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

WebIDE refused to connect

by pedelforge on Tue Apr 23, 2019 12:17 am

Hi, I just installed webIDE, and it installed successfully (got the **** The Adafruit WebIDE is installed and running! **** message.
I then tried to connect from Windows by typing: http://xx.xx.xx.xx (replacing x's with my pi's IP address) in Chrome, it says "This site can't be reached. [IP] refused to connect.
My Windows PC and pi are on the same network.
Any suggestions?

pedelforge
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 21, 2019 11:20 pm

Re: WebIDE refused to connect

by adafruit_support_mike on Tue Apr 23, 2019 1:58 am

Did you happen to configure the WebIDE to use a port number different from 80?

adafruit_support_mike
 
Posts: 58874
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Re: WebIDE refused to connect

by pedelforge on Tue Apr 23, 2019 2:25 pm

No, I just followed the installation instructions on https://learn.adafruit.com/webide/installation without changing anything.

pedelforge
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 21, 2019 11:20 pm

Re: WebIDE refused to connect

by adafruit_support_mike on Wed Apr 24, 2019 12:37 am

Try connecting to http://xx.xx.xx.xx:8080 and see if that does anything.

adafruit_support_mike
 
Posts: 58874
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Re: WebIDE refused to connect

by pedelforge on Wed Apr 24, 2019 12:49 am

I thought I had tried that before, but this time it worked :)
Thanks Mike!

pedelforge
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 21, 2019 11:20 pm

Re: WebIDE refused to connect

by adafruit_support_mike on Wed Apr 24, 2019 1:29 am

Glad to hear that did the trick. Happy hacking!

adafruit_support_mike
 
Posts: 58874
Joined: Thu Feb 11, 2010 2:51 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.