0

Greatfet one seems to be DOA
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Please be positive and constructive with your questions and comments.

Greatfet one seems to be DOA

by kergadon on Fri Jun 11, 2021 4:47 pm

I just got a greatfet one in the mail, but it seems to be doa,
The 5v and 3.3v rails show power but it doesn't show up in windows device manager at all.
I assume when its plugged in as is traditional something should at least blink if it is working?

kergadon
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 02, 2014 2:41 pm

Re: Greatfet one seems to be DOA

by marshaj847 on Sun Jun 13, 2021 4:17 pm

You probably need to install various drivers... see
https://greatscottgadgets.github.io/greatfet-tutorials/

marshaj847
 
Posts: 29
Joined: Wed Jul 31, 2013 6:12 pm

Re: Greatfet one seems to be DOA

by kergadon on Wed Jun 23, 2021 10:23 am

So I've tried setting up the drivers and even tried 3 different systems nothing seems to see the board at all. I'd like to get a replacement but the "damaged product" support page tells me to post here.

kergadon
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 02, 2014 2:41 pm

Re: Greatfet one seems to be DOA

by adafruit2 on Wed Jun 23, 2021 10:31 am

says

"Check your GreatFET One

Once connected, your GreatFET One should start to slowly flash LED1, indicating that it is operating. "

ya tried both USB ports?

adafruit2
Site Admin
 
Posts: 20107
Joined: Fri Mar 11, 2005 7:36 pm

Re: Greatfet one seems to be DOA

by kergadon on Fri Jun 25, 2021 10:45 pm

Yep, nothing comes up at all. No lights nothing, power supply seems to work but the main chip seems to be dead

kergadon
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 02, 2014 2:41 pm

Please be positive and constructive with your questions and comments.